Sunt MAMĂ
Copii

Despre numele pus copiilor la naștere și importanța acestuia

Punerea numelui unui copil nu este un lucru neînsemnat, așa cum cred unii. În creștinism, numele nu trebuie ales la întâmplare, ci se pune nou-născutului respectând anumite reguli. Se alege numele din calendare: fie al Sfântului zilei în care se naște pruncul, fie al zilei când se botează, fie al uneia din cele trei zile care urmează Botezului.

Numele nu se pune la întâmplare ori superficial, ci cu gândul la strămoși, ale căror suflete au puterea de a transmite binecuvântare urmașilor. O altă regulă de alegere a numelui este și după inspirație, dintr-o râvnă deosebită pentru un Sfânt.

Pun pariu că nu doar o singură dată copilul te-a întrebat de ce poartă numele dat. La ai mei au apărut aceste întrebări pe la vârsta de 3-4 ani, când se pare că au înțeles că numele care le poartă îi face unici. Ambii mei copii mi-au spus că le place că i-am numit așa, dar tot au vrut să afle care e misterul numelui și iată ce le-am spus: „Numele Sfântului Stelian și al Sfintei Cecilia vă vor aduce binecuvântare. Eu mi-am dorit foarte mult să vă numesc așa anume pentru că îmi sunt dragi acești Sfinți”.

Eram în clasa a 7-a când am citit pentru prima dată viața Sfintei Cecilia. Atât de mult am fost marcată, încât mi-am zis că atunci când voi avea o fetiță, îi voi pune acest nume. Și așa a și fost. Iar Stelian poartă numele Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor. Aveam o sarcină destul de dificilă și m-am rugat Sfântului să mă ajute să o duc cu bine până la capăt. În semn de mulțumire, dar și pentru că Cecilia a ales acest nume, l-am numit pe băiețel Stelian.

Ambilor copii le-am spus pe nume încă de când erau în burtică, astfel încât la naștere ei deja știau oarecum cum se numesc. Aceste nume îi caracterizează foarte bine și eu simt ca sunt ocrotiți de Sfântul Stelian și Sfânta Cecilia.

Tu cum ai ales numele copilului? Ai respectat careva reguli?

Daca ți-a plăcut articolul, te rog să-l distribui ca să ajungă la cât mai mulți părinți.

Te aștept pe pagina de Facebook a blogului pentru mai multe postări interesante și utile. De asemenea, mă găsești pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Căpușele – pericolul din spațiile verzi. Ce putem face pentru a ne proteja copiii de ele?

Anna Casian-Musteață

Cu fetița la ginecolog: UNDE, CÂND, DE CE?

Anna Casian-Musteață

De ce băieții NU trebuie să plângă?!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....