Sunt MAMĂ
Ecologie

Deviza noastră – „O oră la aer curat”!

Afară e atât de frumos că e păcat să stăm închiși în case. Iarna, când e frig și ninge, poate că avem un motiv să nu ieșim afară, deși acesta chiar nu e un motiv serios, dar vara, când e cald și bine, de ce am sta în casă? Da, e ușor să cădem pradă tehnologiilor, să stăm în fața calculatoarelor, să lăsăm copiii la desene animate, dar ieșirile în aer liber sunt cea mai bună alegere pentru sănătatea noastră.

De când am venit acasă cu copiii de la maternitate, chiar dacă era toamna și iarna, am ieșit afară. Mai întâi câte 10-20 de minute, apoi stăteam ore întregi. Acum e la fel. Dacă poate noi, maturii, suntem ocupați și nu vrem să ieșim, copiii singuri ne trag de mânecă. 

De aproape 5 ani, dimineața și seara suntem afară, la terenul de joacă din curtea casei, în păduricea de la Motocross sau în curtea Azilului Republican de Bătrâni, acolo unde ne bucurăm de frumusețea florilor. Inventăm jocuri, alergăm, facem exerciții fizice, adunăm buchețele de flori, râdem, ne îmbrățișăm, descoperim insecte și animăluțe, dar cel mai important – petrecem timp împreună. Multe dintre aceste lucruri le-am putea face și în casă, însă nimic nu se compară cu câteva minute sau ore petrecute la aer curat.

Deviza noastră este – „O oră la aer curat”! Dar tu, cât timp petreci afară cu copilul?

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Postat recent

Lecție practică pentru copii: De la mugure la floare

Anna Casian-Musteață

Cum am scăpat de pungile de plastic și cu ce le-am înlocuit

Anna Casian-Musteață

Educația de mediu. Cum îmi învăț copiii să iubească NATURA

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....