Sunt MAMĂ
Interviuri

Dia’s Kitchen: „Mâncarea e în stare să apropie suflete, să împace minți și să unească inimi”

Pe Diana, autoarea blogului Dia’s Kitchen, am cunoscut-o virtual, datorită blogului său. Tot virtual am invitat-o la o cafea…virtuală. Dia’s Kitchen face parte din top 20 de bloguri active din Republica Moldova, fiind locul unde autoarea vine cu cele mai diverse rețete culinare, de la gustări, până la mâncăruri complexe, care necesită mai mult timp petrecut în bucătărie. Pe toate le pregătește cu multă dragoste și le aduce cititorilor săi. Te invit și pe tine să o cunoști pe Diana, cea care la finalul interviului ne propune și un truc care, aplicat de fiecare dată când pregătim ceva la bucătărie, garantează un rezultat delicios.

Când ai lansat blogul? Cum ți-a venit ideea de a-l crea?
Am lansat blogul Dia’s Kitchen pe 1 Aprilie 2016, după ce am decis dintr-un impuls, să arăt altor iubitori și iubitoare de gătit pozele care se „prăfuiau” în memoria telefonului meu. L-am lansat singură, din proprie inițiativă și nu prea aveam încredere în forțele proprii că va merge și că voi continua, însă am avut norocul să am lângă mine oameni dragi, care m-au susținut, m-au apreciat și mi-au fost alături chiar de la bun început. Asta m-a făcut să nu renunț, ci să continui să gătesc și să împărtășesc cât mai des ceea ce gătesc.

Ai fost întotdeauna pasionată de culinărie?
Da. Însă nu din copilărie, ci de când am venit la Chișinău la studii și a trebuit să mă apuc singură de gătit. Când eram acasă la părinți, mama gătea și continuă să gătească foarte delicios și bine (ea a absolvit  școala de bucătar, însă nu a activat niciodată pe profesie, gătind doar pentru familia noastră). Deprinderile mamei mele de a găti și ce am reușit să iau de la ea, îmi sunt foarte de folos oricum, iar când nu sunt sigură de ceva, mereu apelez la ea după sfaturi. 

De unde te inspiri pentru a prepara rețetele?
De peste tot. Îmi place mereu să încerc lucruri noi, să aplic informații noi în ceea ce mă privește pe mine ca personalitate, dar și în activitățile mele de zi cu zi. Îmi place foarte mult să privesc emisiuni culinare cu marii bucătari ai timpurilor noastre precum Martha Stewart sau Jamie Oliver, să citesc cărți culinare, să scriu în Jurnalul meu de Rețete feluri de mâncare de pe la bunica sau mama, prietene și cunoscuți. Tot ce aud și mi se pare interesant și nou, vreau să încerc și eu.

De ce Dia’s Kitchen?
Fiindcă eu mă numesc Diana și îmi place varianta prescurtată a numelui meu Dia. Am zis hai să fie Bucătăria Diei, doar că în engleză mi s-a părut că sună mai frumos – Dia’s Kitchen.

Cum e să fii în topul celor mai citite bloguri din țara noastră? Te motivează acest top?
Desigur. Este un sentiment foarte plăcut, care te face să vrei să gătești seara când vii acasă obosită de la serviciu. Te face să nu simți orele, uneori poate mai târzii, petrecute în bucătărie gătind și făcând poze.

Au fost momente când ai vrut să lași blogul? De ce?
Niciodată nu am avut așa momente. Poate am avut careva dubii la început, însă după cîteva luni, văzând cât de bine mă simt în această postură, deja știam că ceea ce fac, fac bine și trebuie să continui. Pe mine gătitul mai degrabă mă relaxează, decât mă obosește.

Toate fotografiile de pe blog îți aparțin?
Da. Toate materialele de pe blog, adică fotografiile, articolele scrise, rețetele îmi aparțin. În cazul în care rareori postez un text sau o imagine care nu îmi aparține, mereu o fac doar cu acordul autorului și cu trimiterea la sursă.

Cine stă în spatele blogului Dia’s Kitchen? Povestește-ne despre tine.
O gospodină tinerică, pasionată de tot ceea ce înseamnă casă, bucătărie și familie, cu studii în domeniul juridic. Eu cred că bucătăria este locul unde se nasc cele mai frumoase emoții între oameni, deoarece gătind cu dragoste și emoții pozitive, mâncarea e în stare să apropie suflete, să împace minți și să unească inimi.
Eu nu am absolvit școli gastronomice sau cursuri, respectiv nu am careva certificate sau atestări în domeniul culinar. Eu învăț mereu, fiindcă nu sunt chef, ci o simplă gospodină la ea în bucătărie. Visul meu este să îmi întemeiez o familie mare și să o răsfăț cu bucate sănătoase și gustoase.

Ce este bloggingul/blogul pentru tine?
Blogul este copilul meu pe care îl cresc și am grijă de el în fiecare zi.
Dia’s Kitchen nu este un simplu blog cu rețete una după alta. El mai conține și multe sentimente de ale mele, precum: curaj, ambiție, voință, bucurii, tristeți, uitări și speranțe. El a apărut în viața mea chiar în momentul când aveam cel mai mare nevoie de el. De asta, tot ceea ce apare cu fiecare postare, este din suflet și cu mare drag pentru cititorii mei.  De când fac blogging, viața mea s-a schimbat mult în bine deoarece, prin intermediul lui aflu mereu ceva nou în materie de bucate, am început să mă alimentez mult mai divers, a început să mă preocupe tipul de informație pe care o aduc în vizorul oamenilor, fiindcă de ceea ce ne punem noi în fiecare zi în farfurie, depinde în proporție de 90 la sută felul cum ne simțim și cît de sănătoși suntem. La fel, blogul îmi aduce posibilități să cunosc oameni noi și asta mă face plină de viață și energie bună.

Câte cărți culinare are Diana în biblioteca sa?
Dacă să le numărăm și pe cele din biblioteca electronică, atunci sunt peste 50 de cărți culinare.

Spui că pentru tine este important ca rețetele să fie cât mai sănătoase. Cum stabilești cât de sănătoasă e o rețetă?
Pe rețetă o face sănătoasă ingredientele. Eu sunt contra consumerismului exagerat și produselor care umplu rafturile în super-marketuri. De asta, mă strădui să utilizez ingrediente cât mai naturale posibil în rețetele mele. Tot ceea ce este semi-fabricat, îmbuteliat și ambalat mă sperie în zilele noastre. Nu utilizez maioneză sau ketchup-uri în rețete, decât dacă sunt făcute de mine acasă. În general, fiind pasionată de alimentație și nutriție și fiind contra mai multor obiceiuri alimentare de la noi, am inclus recent pe blog un compartiment care se numește Educație Alimentară, pentru a împărtăși cu alți oameni ceea ce aflu eu în fiecare zi, ce aplic și văd că dă rezultate pozitive pentru sănătate.

Împarte cu cititoarele blogului SuntMAMĂ 5 dintre trucurile tale de bucătărit, care le consideri de bază pentru ca o rețetă să iasă perfectă.
Fiecare gospodină de-a lungul timpului își găsește propriile trucuri în bucătărie. Eu unul mai puternic ca dragostea, nu am aflat până acum. Înmulțiți-o la 5 și veți vedea că o să vă iasă o rețetă delicioasă, cum nu a mai văzut lume asta.

Ce sfaturi ai pentru cititoarele blogului SuntMAMĂ?
Dragi cititoare ale blogului SuntMAMĂ,
Eu sunt de părere că în viață nimic nu este întâmplător. La fel, nu este întâmplător nici acest interviu, pe care l-am oferit cu drag pentru această comunitate superbă precum este SuntMAMĂ.  De aceea, pe această cale, vă doresc ca în viața fiecăreia dintre voi să alegeți acele informații, lucruri, fapte, sfaturi, care să vă facă să acționați sub cea mai frumoasă formă a voastră.

Gătiți acasă, într-o ambianță caldă și primitoare, cu ingrediente sănătoase, din surse de încredere, cu cei dragi alături, savurați aceste momente împreună, care din cauza ritmului alert de astăzi, rămân tot mai puține.

Să aveți sănătate și nu uitați că ingredientul secret este mereu dragostea

Mulțumesc, Diana, pentru că ai acceptat să servești o cafea virtuală împreună cu mine!

Pe Diana o găsești AICI și AICI.

Postat recent

La o discuție cu bloggerița Kate Rotari: „Lectura împreună cu Bogdan face parte din viața noastră de zi cu zi”

Anna Casian-Musteață

Interviu cu creatoarea cărților playBook: De la pasiunea pentru citit, la pasiunea pentru confecționat cărți pentru copii

Anna Casian-Musteață

TAVI – jucării handmade create din dragoste pentru copii

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....