Sunt MAMĂ
Pași de călător

Diorama Feroviară din Chișinău – o expoziție de trenulețe în miniatură, la care să mergi cu copiii

Dupa ce am călătorit prima dată cu trenul, copiii mei au început să vorbească numai despre trenuțuri, să facă jocuri cu trenuri și să ne ceară des să vizităm Gara Feroviară. La Europe Day in Moldova au văzut o dioramă mică, expusă de către Întreprinderea de Stat „Calea Ferată din  Moldova”, au admirat trenuțurile și au primit o invitație pentru a vizita Diorama Feroviară din Chișinău – cea mai mare dioramă din țara noastră.   

Eram și eu nerăbdătoare să vedem trenurile în miniatură, de aceea am vizitat imediat expoziția „The Old Express”. Am rămas impresionați și copiii nu au mai vrut să plecăm acasă. Au analizat minuțios fiecare trenuleț, calea ferată, clădirile, animăluțele, omuleții și scenele reprezentate. Au fost foarte atenți la fiecare detaliu și au putut vedea viaducte, gări, o familie de cerbi, un cioban care a urcat la munte cu oile, o cireadă de vaci, un accident, cascadă, lac și râuri, etc.

Diorama e pur și simplu superbă. La realizarea acesteia au contribuit șase tineri entuziaști, fără vreo experiență asemănătoare anterioară, ajutați de un inginer. Toate elementele prezente au fost confecționate manual, cu excepția trenurilor și a șinelor, care au fost cumpărate. Aceasta se întinde pe o suprafață de 70 m2.

Dacă și tu îți dorești să vizitezi cu copiii Diorama Feroviară din Chișinău, trebuie să cunoști următoarele:

  • Taxa de intrare este de 60 de lei pentru o persoană, iar copiii până la 3 ani au acces gratuit.
  • Se află pe strada Vadul lui Vodă 21/1, orientativ lângă benzinăria Vento.
  • Nu este permis să vizitați expoziția având la voi mâncare și băuturi. De asemenea, dacă aveți un animal de companie, nu veți putea vizita diorama.
  • Nu aveți voie să atingeți exponatele și nici să forțați zona de protecție a dioramei.
  • Oricât de entuziasmați ar fi copiii, ei trebuie să respecte liniștea și să nu alerge.
  • Expoziția este deschisă de marți până duminică, între orele 11.00 – 21.00.

Dacă vei vizita și tu expoziția „The Old Express”, să-mi spui neapărat cu ce impresii ai ieșit de acolo și dacă le-a plăcut copiilor tăi.  

Pentru alte recomandări de locuri frumoase în care să mergi cu copiii, te invit să apreciezi cu un like pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Postat recent

Pelerin pe Solovăț: Istoria și prezentul insulei pe care s-a inventat Gulagul

Anna Casian-Musteață

În vizită la Lumânarea Recunoștinței din Soroca: scurt istoric și fotografii

Anna Casian-Musteață

Cetatea Soroca: impresii de vizitator, istoric și fotografii din călătorie

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....