Sunt MAMĂ
Porția de lectură

Două cărți pe care să le citești până la Crăciun

Iarna e tot mai aproape, iar în această perioadă eu citesc cărți care să mă ducă în spiritul sărbătorilor. Dacă cei mici așteaptă cu nerăbdare să ningă și să vină Moșul, pentru mine așteptarea înseamnă multă lectură, iar cărțile cu tematică crăciunistă sunt cele mai potrivite.

Dacă și tu cauți o carte bună, care să-ți amintească de Crăciun, azi vreau să-ți recomand două: „Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig și „Fulgi de iubire” de John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle. Sunt două cărți minunate, un must al acestei perioade, care se citesc ușor, dar te lasă cu gândul la bucuria sărbătorilor.   

„Un băiat numit Crăciun” de Matt Haig
Am citit cartea împreună cu Cecilia și Stelian, iar ei au rămas foarte încântați de povestea Moșului. Chiar dacă nu se menționează că Nicolas, eroul principal, este viitorul Moș Crăciun, ei au înțeles asta în timpul lecturii și chiar mi-au reproșat că i-ammințit că Moș Crăciun nu există.

Este o carte cu de toate: magie, ninsoare, reni, elfi, familie, turtă dulce și mult umor, chiar dacă pe alocuri e destul de tristă. La final înțelegem că Crăciunul înseamnă dăruire și bunătate, ceea  ce-l face și mai frumos.

Nu vreau să povestesc multe despre carte, căci s-ar putea să spulber magia, dar faptul că i-am dat nota 5 din 5, spune multe. E o carte atât pentru copii, cât și pentru maturi, căci nu are vârstă. 

„Fulgi de iubire” de John Green, Maureen Johnson și Lauren Myracle
Dacă îți dorești o poveste romantică de Crăciun, să știi că în cartea aceasta găsești tocmai 3, scrise de  trei dintre cei mai îndrăgiți autori americani de literatură pentru adolescenți. E o carte numai bună de citit la gura sobei, care include: Expresul lui Jubilee, Un miracol de Crăciun și Sfânta ocrotitoare a purceilor.

Este o carte cu mulți fulgi de zăpadă, mult romantism, iertare și iubire. O carte care poate fi citită atât de un adolescent, cât și de un matur, neapărat cu o cană de ceai călduț și o pătură moale.

Autorii transmit povestea de la unul la altul, primul fiind cel care îi scrie introducerea, al doilea o continuă, iar al treilea aduce toate personajele împreună, bucurându-se de magia Crăciunului. Iar zăpada și troienele imense sunt tot de ce are nevoie o carte bună. 

Sunt cărțile perfecte pentru Crăciun, pe care le poți citi cu cei dragi, la gura sobei, sau le poți face cadou. S-ar bucura cu siguranță să găsească un asemenea dar de la Moș.

Tu ce alte cărți citești în această perioadă? Să știi că pe asteadouă le găsești pe elefant.md.

Pentru mai multe postări utile și interesante te aștept pe pagina de Facebook a blogului, dar mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI, Goodreads și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Carte pentru copii: „Călătorie printre ierburi și lumină” de Iulia Iordan

Anna Casian-Musteață

Carte pentru copii și părinți: „Povești și legende de pe Nistru”

Anna Casian-Musteață

29/40: „Eva” de Adrian Ermurache

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....