Sunt MAMĂ
Mame ca tine

Dragă mămică, închide laptopul și ai grijă de cel mic!

Recent, la o conferinţă, un medic pediatru ne spunea că, după anii 2000, a apărut o generație de mame foarte citite, suspicioase şi neîncrezătoare în medici. Schimbă des medicii, îi corectează cu cele citite de ele, mută copiii de la un cabinet la altul, pentru că nu mai există încredere. Ea spunea că discuţiile dintre mame de pe Internet și din parc modelează percepţiile. 

Un psiholog sfătuia viitoarele mămici să nu acceseze forumurile, reţelele de socializare, iar un psihoterapeut mi-a spus răspicat: „Draga mea, închide laptopul!”. Eu bâjbâiam, iar ea mi-a spus-o mai tare: „Închide laptopul!”.

De ce? Pentru că nu există reţete de creştere a copilului. Fiecare mamă e unică, şi asta înseamnă că Dumnezeu a înzestrat-o cu un instinct matern. Acest instinct, din nefericire, din cauza dependenţei de grupuri, este înăbuşit. Mama nu mai are încredere în ea, ci în părerile colegelor de pe grupuri. Mama nu ştie cum e mai bine, mama devine vulnerabilă şi-şi atribuie, vorba Părintelui Pantelimon, „o identitate de împrumut”.

revista ”Familia Ortodoxă”, nr.83, decembrie 2015

Sursa text – AICI
Sursa foto – AICI

Postat recent

De ce citesc tot mai puține cărți de parenting

Anna Casian-Musteață

ALĂPTAREA în Republica Moldova. Părerea mea

Anna Casian-Musteață

Tu de câte ori ți-ai cerut iertare de la copilul tău?

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....