Sunt MAMĂ
Duminica în Familie

Duminica în familie: Detectivi de cifre – joc pentru mic și mare

Atunci când nu avem chef să ne petrecem duminicile afară, preferăm să facem diverse activități în casă – să vizionăm filme, să citim, să gătim ceva gustos, să primim oaspeți. Pentru că uneori și aceste activități devin plictisitoare, îți propun să faci diverse jocuri care să înveselească atmosfera. „Detectivi de cifre” este tocmai potrivit!

Acest joc ajută la dezvoltarea atenției, concentrării, spiritului de competiție, coordonării mâna-ochi, abilităților motorii, creativității. Mai mult chiar, este un joc de relaxare, pentru care ai nevoie doar de o foaie de hârtie și creioane colorate sau carioci.

Regulile jocului:

  • Pe foaia de hârtie scrieți în mod aleatoriu câte 10 cifre de 0, 1, 2… 10. Dacă foaia e mai mare, puteți scrie oricât de multe cifre doriți.
  • Pregătiți câte o astfel de foaie pentru fiecare participant la joc.
  • Atunci când va fi dat startul, fiecare participant trebuie să găsească pe foaie toate cifrele de 0, 1, 2… 10 și să le încercuiască. Pentru fiecare model de cifră se va folosi câte o culoare diferită pentru a putea face diferența. Toate cifrele de 1 le puteți încercui cu roșu, de exemplu, 4 cu violet, 10 cu verde etc.
  • Pentru și mai multă distracție, puteți face jocul la viteză. Câștigă cel care a găsit primul toate cifrele, le-a încercuit și le-a colorat.

Astfel de joc puteți face și cu litere, figuri geometrice sau orice altceva vă doriți voi. Important este să nu lipsească bună dispoziție și zâmbetele.

Spor la joacă și o duminică frumoasă!

Dacă credeți că și prietenii voștri trebuie să afle despre acest joc, distribuiți articolul.

Cu mai multe postări utile și interesante, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știți că mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Duminica în familie: Facem colaje/aplicații din frunze de toamnă

Anna Casian-Musteață

Cum putem petrece la sfârșit de septembrie o #DuminicăÎnFamilie

Anna Casian-Musteață

Duminica în familie Nr.3: Două desene animate de vizionat cu toată familia

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....