Sunt MAMĂ
Duminica în Familie

Duminica în familie: Locuri din Chișinău (și din apropiere) unde poți merge cu copiii

Afară e încă destul de cald, astfel încât duminicile le putem petrece nu doar în casă, făcând activități și privind filme, ci putem merge în excursii sau pelerinaje, pentru a vedea locuri noi. Luna august e perfectă pentru călătorii și noi descoperiri, dar și toamna putem avea parte de o atmosferă de poveste.

Dacă locuiești în Chișinău sau în apropierea acestuia, în articolul de azi am hotărât să vin  cu o serie de locații în care poți merge cu întreaga familie, pentru a petrece timp de calitate împreună. 

Locații în Chișinău 

Grădina Zoologică și Grădina Botanică – La Grădina Zoologică veți putea vedea diverse animăluțe. Mie nu mi-a plăcut, dar poate doar mie… Despre experiența noastră am scris în acest articol. Grădina Botanică este perfectă pentru plimbări și chiar odihnă pe malul  lacului. Seara, când soarele nu înfierbântă prea tare, puteți admira apusul superb.
Diorama Feroviară Chișinău – Despre vizita noastră la Diorama Feroviară am scris în acest articol. Vom reveni neapărat!
Gara Feroviară – Dacă încă nu ați fost la Gara Feroviară niciodată, e momentul să mergeți. Copilul va face cunoștință cu un nou mijloc de transport, iar de pe podul de trecere peste calea ferată veți putea admira o priveliște uimitoare. 
Vivarium – Acest colțișor viu al naturii se află pe teritoriul Muzeului Național de Etnografie și Istorie naturală. Aici copii vor vedea în spațiul închis: reptile, peștișori, cacadu, papagali, porumbei. Iar în spațiul deschis — o mini-grădină botanică și o mini-menajerie cu lebede, păuni, struți, rațe Mandarin, șoimi și porumbei. 
Parcul Dendrariu, Parcul Catedralei, Grădina Publică „Ștefan cel Mare”, Parcul „Valea Trandafirilor” și toate celelalte parcuri  din oraș – Sunt perfecte pentru plimbări cu familia, dar tot aici puteți realiza și ședințe foto. Să creăm amintiri, zic.
Muzeul orașului Chișinău sau Turnul de Apă
– Turnul găzduiește expoziția „Istoria orașului”, exponatele căreia datează din intervalul sec. XV-XX. Înălțimea turnului până la cornișă este de 22 m.
Muzeul Național de Istorie a Moldovei – Despre vizita noastră la acest muzeu am scris în acest articol. Este situat pe str. 31 August 1989 nr.121A.
Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală – Este cel mai vechi muzeu din Republica Moldova. Aici veți putea admira cultură materială, spirituală, artă populară, geologie, paleontologie, zoologie, botanică, scheletul unui Deinotherium gigantissimum descoperit în anul 1961 lângă satul Pripiceni-Rezeşi, – unul dintre cele mai mari schelete ale acestei specii – măsurând circa şase metri în lungime şi patru metri în înălţime. Pe teritoriul muzeului există și o Grădină Botanică, prima din țară. 
Muzeul Național de Arte Plastice – Aici veți putea admira împreună cu copiii artă medievală şi creaţie populară; artă basarabeană şi contemporană; artă rusă, vest europeană şi orientală, scenografie şi artă decorativ-aplicativă. Este situat pe str. 31 August 1989 nr.115 .

Locații în afara orașului

ZooClub Bardar – În acest articol găsești toate detaliile, dar și fotografii din timpul vizitei noastre la ZooClub-ul de la Bardar. Nouă ne-a plăcut și recomandăm!
Mănăstirea Suruceni – Aceasta se află la aproximativ 25 km de Chișinău. Situată în inima pădurii, mănăstirea cu hramul „Sfântul Gheorghe” este un loc perfect în care puteți merge duminica dimineața, pentru a participa la Sfânta Liturghie. Aici se află două icoane vestite : Mântuitorul binecuvântând cu Evanghelia şi Maica Domnului cu Pruncul „de la Suruceni” și o parte din moaştele Preacuviosului Antipa de la Calapodeşt. Dacă ajungeți la mănăstire, neapărat să mergeți și la izvor.
Mănăstirea Condrița – Dupa ce ieșiți de la Mănăstirea Suruceni, mergeți neapărat să vizitați și Mănăstirea Condrița. Aceasta este situată la 26 km de Chișinău. În biserica mare se află o icoană a Sfintei Matrona, despre care se spune că este făcătoare de minuni.
Aqua Magic – Primul parc acvatic din țară se află la Sociteni, la doar 10 km de Chișinău. Parcul dispune de tobogane cu piscine de aterizare atât pentru copii, cât și pentru adulți. Este un loc perfect pentru duminicile de vară, când vrei să te răcorești și să fugi de căldura orașului. Trebuie să știi însă că în weekend, parcul e destul de aglomerat. 
OrheiLand – S-ar putea să nu-ți placă această propunere, dar dacă trecem de factorul politic, OrheiLandul este cu adevărat un loc de poveste, unde cei mici se vor distra pe cinste. Noi am fost aici într-o duminică seara și am admirat un apus superb.

Dacă ai descoperit și alte locuri interesante, unde putem merge cu copiii, povestește-ne și nouă despre ele. Aștept să scrii sugestiile tale la comentariile acestui articol.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Postat recent

Duminica în familie Nr.2: să jucăm împreună X și 0 (tic-tac-toe)

Anna Casian-Musteață

Duminica în Familie Nr.7: Idei de activități pe care să le faci cu copilul de 27 august

Anna Casian-Musteață

Duminica în familie: Confecționăm o coroniță de toamnă pentru ușa de la intrare

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....