Sunt MAMĂ
Duminica în Familie

Duminica în familie Nr.10: Trei jocuri care vor colora zilele de toamnă ale copiilor

Zilele de odihnă și serile, când suntem cu toții acasă, sunt pentru familie, pentru pregătit mâncare gustoasă și mâncat, vorbit mult, citit și jucat împreună. Cât mai mult! Pentru că o familie fericită și împlinită este o familie care petrece timp împreună, care încearcă să treacă peste rele cu zâmbetul pe buze și care se bucură de fiecare moment frumos.

De când copiii ne sunt mai mari și simțim și noi că suntem „mai mulți”, nu prea mergem prin ospeție, ci preferăm să petrecem timpul singuri (adică în 4). Și parcă nu ne mai săturăm unii de alții. Parcă timpul acesta e atât de puțin, chiar dacă sunt zile întregi. Și parcă cresc prea repede copiii noștri și nu reușim să ne bucurăm de fiecare năzbâtie, descoperire și reușită a lor.

Dintre toate activitățile pe care le facem împreună, cel mai mult îmi place să mă joc cu copiii mei. Adesea inventăm jocuri sau ne jucăm cu ceea ce găsim în „lada cu comori”, iar dacă le cumpărăm sau primesc în dar câte o  jucărie sau un joc nou, bucuria lor, dar și a noastră, nu are margini. Ne place să încălcăm regulile și să inventăm propriile reguli de joc și astfel, joaca devine mult mai interesantă.

Luna septembrie a adus cu ea și trei jocuri noi de la Happy Color, pe care părinții și copiii din Moldova au avut ocazia să-i cunoască la Salonul Internațional de Carte Bookfest, cu programul „Caravana Jocurilor” (apropo, în scurt timp, caravana revine în Chișinău și se pare că va sta aici pentru totdeauna).  

În lădița cu comori ale copiilor și-au găsit loc de cinste jocurile „Archelino” și „Gobbleți”, ambele marca Happy Color și „My First Safari Animals”, marca Smartmax. Toată luna ne-am jucat cu ele și ne-am distrat de minune.

Archelino este un joc de logică de Inon Kohn, cu animăluțe cu personalitate. Acesta conține o arcă, 7 figurine din lemn: Noe, girafă, cangur, leu,  hipopotam, panda, zebră și o carte cu 60 de provocări împărțite pe 3 nivele de dificultate. Primele două nivele sunt simple și copiii le trec cu ușurință, însă nivelul al treilea este dificil chiar și pentru noi, maturii. Dar nu ne dăm bătuți și rezolvăm toate provocările. Jocul este potrivit de la +4 ani și poate fi jucat atât de două persoane, cât și de mai multe. Necesită multă atenție, concentrare și răbdare.

Gobbleți este un joc de memorie și strategie, cu ajutorul căruia atât copiii, cât și părinții, își pot testa apetitul pentru distracție. Jocul seamănă cu X și 0, dar are și alte reguli care trebuie respectate, pentru că Gobleții nu doar că trebuie aliniați câte trei, dar pot „înghiți” și alte piese. Jocul conține 4 baghete pentru a construi o tablă de joc și 12 Gobleți – 6 albaștri și 6 portocalii. Îl jucăm atât câte un copil și un părinte, cât și copiii joacă singuri sau uneori ne distrăm și noi, maturii, jucând în doi.

My First Safari Animals este un joc pentru copiii de 1-5 ani, dar Stelian se joacă cu animăluțele cu mare plăcere. Cu ajutorul acestora el nu doar că învață culorile și animalele, dar a aflat și despre magia magnetismului, deoarece partea din față și cea din spate a animalului trebuie unite cu ajutorul unor tuburi cu magnet. 

Sunt jocuri care fac din orice după amiază de duminică una de neuitat și ne ajută să petrecem timp de calitate împreună, de aceea le recomand cu mare drag.

Aceste jocuri le poți cumpăra din rețeaua de librării Librarius sau din magazinul EduJoc.

În scurt timp, Caravana cu Jocuri Happy Color vine și la Chișinău și va rămâne aici pentru totdeauna, urmând să organizeze o mulțime de evenimente gratuite pentru copii. Despre acestea și multe altele poți afla dacă devii membru al grupului Caravana cu Jocuri Chișinău.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să afle și alți părinți despre aceste jocuri. De asemenea, dacă nu știi ce jocuri să-i mai propui copilului tău, găsești idei la rubrica Duminica în familie sau În lumea Jocului.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

O duminică frumoasă să ai!

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Duminica în familie Nr.11: Facem decorațiuni de toamnă

Anna Casian-Musteață

Duminica în familie Nr.12: Cum să petreci o duminică de octombrie cu cei dragi

Anna Casian-Musteață

Duminica în familie: Confecționăm împreună felicitare de toamnă

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....