Sunt MAMĂ
Duminica în Familie

Duminica în familie Nr.14: Hai la Școala Duminicală!

Nu în toate duminicile, dar de câteva ori pe lună obișnuim să ne petrecem prima parte a zilei de duminică la biserică. Așa ne-am obișnuit, acolo ne găsim liniștea, ne umplem de pace pentru o săptămână întreagă și ne bucurăm de compania oamenilor care știu să fie buni, blânzi, calzi.

De mulți ani mergem la Biserica de lemn „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” de pe str.Mihai Viteazul 12, acolo unde duhovnicul nostru, Părintele Severian, ne așteaptă întotdeauna cu brațele primitoare.

De ceva timp, la biserica de lemn se organizează Școală duminicală pentru copii, dar și pentru maturi. Dupa ce copiii se împărtășesc, mănâncă, apoi unul dintre preoții care slujesc aici, ține lecții la diverse subiecte. În perioada vacanței de vară Școală duminicală nu se face, dar odată cu venirea toamnei, copiii abia așteaptă să afle lucruri noi, să învețe rugăciuni, poezii duhovnicești și să asculte cuvântul de învățătură al părintelui.

Dupa Școala duminicală pentru copii, urmează cea pentru maturi. Aici se discută teme mai profunde, iar preotul răspunde întrebărilor fiecăruia dintre noi. Deși copiii nu prea înțeleg mare lucru din ceea ce discutăm noi, maturii, la Școala duminicală, deseori ascultă și ei cu interes și adresează întrebări.

Ce este o școală duminicală?
Școala duminicală reprezintă o serie de lecții susținute în fiecare duminică în cadrul unei parohii. Aceste lecții de catehizare se fac atât cu copiii, cât și cu maturii și pot fi ținute nu doar de un preot, ci și de un creștin de rând, cu mai multă pregătire și cunoștințe religioase.

Dacă îți dorești și tu să participi la o Școală duminicală sau să-ți aduci copilul la o astfel de școală, vino în fiecare duminică la Biserica de lemn „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” de pe str.Mihai Viteazul 12. E o experiență frumoasă, iar dupa ce veți merge acasă, veți putea discuta mai amănunțit în sânul familiei despre ceea ce ai învățat tu sau copilul la lecția duhovnicească. 

O duminică frumoasă să ai!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle cât mai multe familii despre Școala duminicală.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Duminica în familie: Facem colaje/aplicații din frunze de toamnă

Anna Casian-Musteață

Duminica în familie: Confecționăm o coroniță de toamnă pentru ușa de la intrare

Anna Casian-Musteață

Duminica în familie: Facem un album cu amintiri din vara 2020

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....