Sunt MAMĂ
Duminica în Familie

Duminica în familie Nr.6: La cules frunze + 8 idei de jocuri cu frunze

Îmi place foarte mult luna august. În august frunzele își pierd verdele intens, ghindele și conurile cad prin iarbă, iar castanele se desprind de ram. Anume în luna august putem porni în căutare de comori și cu siguranță nu ne vom întoarce acasă cu mâna goală.

Azi, la rubrica Duminica în familie, îți propun să ieși și tu cu copiii în sânul naturii, să adunați nu doar castane, ghinde, crenguțe sau conuri, ci și frunze de diferite culori, cu ajutorul cărora copiii vor face activitățile despre care îți voi povesti mai jos. 

Sortați frunzele
Ajunși acasă, propune copiilor să sorteze frunzele în dependență de mărime, culoare sau formă.

Puneți frunzele la presat
Mai ții minte cum, atunci când erai copil, ascundeai printre paginile cărților flori? Același lucru puteți face și cu frunzele. Peste câteva zile acestea vor fi uscate și vor avea o cu totul altă textură.

Pictați frunzele
Nu doar foile de hârtie sunt potrivite pentru a picta pe ele. Având atâtea frunze în casă, copiii au ocazia să încerce un nou tip de pictură. 

Luați amprenta frunzelor
Dacă tot frunzele au fost pictate, eu zic că e o idee bună să le luați amprenta. Cum? Totul e foarte simplu! Pe o foaie de hârtie, puneți frunza cu fața pictată în jos și apăsați un pic. Dupa asta copiii pot ridica atent frunzele, a căror amprentă va rămâne pe foaie. Copiilor mei tare mult le-a plăcut această activitate.

Faceți coliere din frunze
Cu siguranță ați adunat frunze de toate culorile și mărimile. Prinde-le pe o ață și astfel vei obține un colier pe care copilul va fi încântat să-l poarte.

…Sau evantai
Cecilia a fost cea care și-a dorit un evantai din frunze. Astfel, am decupat dintr-o bucată de carton forma unui evantai, iar pe el am cusut frunzele. Ce răcoare a mai fost!

Conturați frunze pe hârtie
Eu m-am gândit că ar fi prea simplu să contureze frunzele pe hârtie cu creioane, astfel încât le-am propus s-o facă cu ajutorul burețelului și a acuarelei. Rezultatul e numai bun de pus în ramă.

Decupați amprentele frunzelor
Când foaia pe care ați luat amprenta frunzelor s-a uscat, decupați-le. Copiilor le place lucrul cu foarfeca.

Sper că ideile de mai sus te vor ajuta să petreci încă o duminică frumoasă alături de familia ta, dar cel mai important – timp de calitate cu copilul. Alte idei de duminici perfecte găseşti la rubrica DUMINICA ÎN FAMILIE.  Să ai o duminică așa cum ți-o dorești tu!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să-l citească si prietenele tale. De asemenea, te aștept și cu un like pe pagina de Facebook a blogului.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Sursa foto principala – Unsplash

Postat recent

Cum putem petrece la sfârșit de septembrie o #DuminicăÎnFamilie

Anna Casian-Musteață

Duminica în familie: Facem un album cu amintiri din vara 2020

Anna Casian-Musteață

Duminica în familie Nr.10: Trei jocuri care vor colora zilele de toamnă ale copiilor

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....