Sunt MAMĂ
Duminica în Familie

Duminica în Familie Nr.7: Idei de activități pe care să le faci cu copilul de 27 august

În preajma Zilei Independenței Republicii Moldova, am hotărât să le propun copiilor mei mai multe activități, prin care să îi învăț diverse lucruri despre țara noastră. Evident, ei cunosc unele detalii, dar era nevoie de o lecție de istorie, iar luna august este cea mai potrivită pentru o astfel de lecție. În ajutor mi-au venit planșele din setul „Născut în Moldova” de la editura Dorința. Cu ajutorul lor am reușit să le povestesc mai multe copiilor mei și să îi învăț într-un mod interactiv diverse lucruri despre Republica Moldova.

Aceste activități le puteți face și voi azi, în ajun de 27 august. Veți petrece o altfel de duminică în familie, una educativă.

Iată ce activități am făcut noi:

1.Am citit Legenda Moldovei

2.Am discutat despre domnitorii Moldovei:  Alexandru cel Bun, Ștefan cel Mare, Petru Rareș, Alexandru Lăpușneanu, Mihai Viteazul, Vasile Lupu.

3.Am realizat un colaj din hârtie colorată prin metoda ruperii, folosind harta Moldovei.

4.Am discutat despre steag și stemă și le-am colorat.

5.Am discutat despre muzeele, teatrele, mănăstirile și locurile pitorești din țara noastră și copiii și-au amintit ce locuri frumoase din țară au vizitat și la care dintre muzee au fost.

6.Am discutat despre portul național și am învățat elementele costumului tradițional moldovenesc.

7.Am realizat din hârtie o horă strămoșească.

8.Am discutat despre bucatele tradiționale, iar copiii și-au amintit despre mâncarea pregătită de bunicile lor: mămăligă, friptură, zeamă, plăcinte, sarmale.

9.Le-am vorbit copiilor despre personalitățile din țara noastră: Maria Bieșu, Eugen Doga, Grigore Vieru, Alexandru Plămădeală, Emil Loteanu, Nicolae Sulac.

10.Am discutat despre bogățiile Moldovei și despre faptul că noi nu avem aur și metale prețioase, dar ne putem lăuda cu un sol fertil, pe care creștem cele mai delicioase fructe și legume. Am confecționat mere, folosind metoda straturilor de hârtie.

Dacă crezi că și copilul tău e pregătit pentru asemenea discuții, azi e cea mai potrivită zi pentru a-i vorbi despre istoria țării noastre. Iar dacă îți dorești și tu planșele din setul „Născut în Moldova”, le găseși în librăriile Dorința.

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle și prietenele tale despre el. Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Pe mine mă găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

O duminică frumoasă alături de întreaga familie!

Cu drag, Anna, mamă de doi!


Postat recent

Am fost la Festivalul Medieval 2017! Le-am oferit copiilor prima lecție de istorie!

Anna Casian-Musteață

Călătoria cu trenul – o experiență inedită pentru mămici, tătici și pici

Anna Casian-Musteață

Duminica în familie: Confecționăm împreună felicitare de toamnă

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....