Sunt MAMĂ
Confidențe

Dupa naștere sunt altfel. Și-mi place!

Dupa ce m-am căsătorit, corpul meu a suferit mai multe transformări, dar cea mai importantă a fost aceea că a acceptat să crească în burtică un pui de om. Pe parcursul primei sarcini am adăugat 25 de kg (OMG!), dar am revenit destul de repede la greutatea inițială. A doua sarcină a adus alte 15 kg în plus, dupa care încă vre-o 5. Iar kilogramele au venit la pachet cu multe alte modificări, de care știu că nu voi scăpa niciodată, pe care le accept ca parte din mine și încerc să mă bucur de ele.

Am burtică
Am înțeles că burtica mea nu va mai fi ca înainte de naștere – plată și netedă. Dupa cele două cezariene mi-a rămas o burtică destul de vizibilă, iar uneori mai sunt întrebată dacă sunt însărcinată. Încerc să mănânc sănătos, să fac sport, dar… Sper că vreodată o să dispară, dar la moment am acceptat-o.

Am cicatrici
Am născut prin cezariană. Două cezariene, două cicatrici. Dar când copiii mă întreabă cum i-am născut, îmi sărută burtica și  îmi mângâie cicatricile, chiar nimic nu mai contează. Iar mie îmi place la nebunie să le povestesc despre cum au apărut pe lume.

Am vergeturi
Am adăugat multe kilograme pe parcursul sarcinilor, iar asta mi-a adus și multe vergeturi. Nu voi scăpa de ele niciodată, știu asta, de aceea am învățat să le accept.

Am sânii mici și lăsați
Înainte de naștere aveam sânii mari și plini, dar imediat ce am încetat alăptarea, au devenit mai mici decât înainte și mai lăsați. Nu am absolut nici o problemă cu asta și chiar uneori sunt bucuroasă că port o cupă mai mică la sutien.

Mi-am schimbat garderoba
Odată ce am adăugat câteva kilograme, hainele pe care le purtam înainte de sarcină nu mi-au mai venit. Astfel, am fost nevoită să-mi schimb garderoba. Iar asta îmi place cel mai mult, pentru că în sfârșit mi-am putut cumpăra haine noi!

Port încălțăminte cu o mărime mai mare
Credeam că asta va fi doar pe parcursul sarcinilor, însă nu e așa. De cum am rămas însărcinată, am început să port mărimea 40 la încălțăminte. Ce-i drept, o găsesc mai greu, dar…

Port verigheta pe mâna stângă
În timpul sarcinilor mi s-au umflat nu doar picioarele, ci și mâinile. Am fost nevoită să schimb verigheta pe mâna stângă și așa a rămas, căci nu-mi mai vine pe inelarul de la dreapta.

Da, am câteva kilograme în plus, am celulită, am vergeturi, dar îmi iubesc corpul pentru că a făcut ceva incredibil – a purtat în el două vieți și a adus pe lume doi copii. Kilogramele, cu mai mult efort, vor pleca, dar cel mai important lucru pe care trebuie să-l învățăm noi, femeile, este să ne iubim și să ne acceptăm așa cum suntem.  Imediat va veni și iubirea din partea celorlalți!

Cum s-a schimbat corpul tău dupa naștere? Dacă ai adăugat kilograme în plus, cum ai reușit să le dai jos? Aștept să-mi spui povestea ta în comentarii la acest articol!

De asemenea, te aștept cu un  like și pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Prima lună cu trei copii. Cum m-am descurcat

Anna Casian-Musteață

Ce înseamnă Paștele pentru tine?

Anna Casian-Musteață

De ce continui să scriu pe blog, când toți au Instagram și Youtube?

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....