Sunt MAMĂ
Parteneriat

Gentuțele-organizatoare – ideale pentru camera copiilor și nu numai

Dacă mă urmărești de mai mult timp, cunoști deja că eu sunt fana cărților despre organizare și decorare a locuinței. Însă nu doar citesc aceste cărți, ci încerc să aplic ceea ce se potrivește familiei și casei noastre. Mai mult chiar, făcând un sondaj în rândul cititorilor blogului, am înțeles că și vouă vă plac genul acesta de articole, cu care voi veni săptămânal, pentru a vă inspira și pentru a învăța împreună cum să fim mai organizați și să ne menținem casa în ordine.

Astfel, căutând metode de organizare a jucăriilor copiilor, am ajuns pe site-ul www.homi.md, unde am găsit niste gentuțe-organizatoare extraordinare. Mi-a atras atenția faptul că sunt din material textile (fetru), ceea ce nu prezintă nici un pericol pentru cei mici. Am comandat două gentuțe, iar a doua zi a și venit curierul la ușă cu ele.

Fericirea copiilor a fost fără margini, pentru că de mult timp își doreau o astfel de geantă, în care să le încapă jucăriile fiecăruia, fără a se încurca unele cu celelalte. Mie îmi plac foarte mult că vin compartimentate, sunt trainice și în același timp – potrivite oricărei vârste. Mai mult chiar, pot fi folosite nu doar pentru depozitarea jucăriilor, ci și pentru a pune în ele cărțile sau lenjeria copiilor, împreună cu ciorapii și colanții.

Vreau să îți arăt cum le folosesc copiii mei și să-ți spun de ce voi mai cumpăra câteva. Fii de acord: arată bine în orice decor!

1.Copiii își depozitează în ele jucăriile
Inițial, acesta a fost scopul cu care am cumpărat gentuțele – să aibă copiii toate jucăriile adunate la un loc, să nu mai stea prin aruncate prin toată casa. Am făcut un experiment, propunându-le să își aleagă doar atâtea jucării câte încap în gentuță, iar restul să le donăm altor copii. Au ales ceea ce le era mai drag: Cecilia – păpuși și ponei, Stelian – turnul instabil și constructor. Eu sunt încântată de alegerea lor, dar și mai mult de faptul că acum jucăriile au un loc special în care stau, iar când vor să se joace cu ele, pur și simplu iau gentuța de pe raft, își aleg jucăriile, dupa care o aranjează frumos la loc.

2.Gentuța-organizator – numai bună pentru mersul la picnic
Fiind compartimentată, această gentuță este ideală pentru a merge cu ea la picnic. Într-un compartiment pui ștergare, în altul alimente, iar în altul sticlele cu apă. De ce altceva ai mai avea nevoie? Noi încă nu am reușit să organizăm un picnic anul acesta, dar cum o facem, îți arăt neapărat cât de potrivită e gentuța-organizator pentru ieșirile în natură.

3.Punem în gentuță cărțile pe care urmează să le citim
Noi obișnuim ca la începutul fiecărei săptămâni să alegem cărțile pe care le vom citi în următoarele 7 zile. Seara copiii nu dorm până când nu le citim una-două povești/cărți, așa că am hotărât să folosim una dintre gentuțe pentru a pune în ea aceste cărți. Astfel, în fiecare seară ei pot alege cartea dorită, iar la sfârșit de săptămână cărțile merg la locul lor, în bibliotecă, luându-le locul altele.

4.Organizăm în gentuță prosoapele de baie
Nu avem o casă mare și super-mobilată, așa că noi găsim utilitate pentru orice cutie sau geantă. Pentru a avea mereu prosoapele la vedere, am hotărât să le punem în această gentuță, care stă frumos pe o masă, fiind și un obiect de decor destul de original.

5.Organizăm  în gentuță lengeria de corp a copiilor
Copiilor mei le place să-și aleagă singuri hainele pe care să le poarte pe parcursul zilei, motiv pentru care am hotărât ca în gentuțe să organizăm lengeria de corp. Astfel, ei au mai ușor acces la restul hainelor (pantalonași, malete), putând să aleagă cu ce să se îmbrace, pentru că până a avea aceste gentuțe, pe raft, în fața hainelor aranjate în straturi, stătea lengeria de corp. Acum totul a devenit mult mai simplu!

6.Organizatorul ideal pentru o mașină în care ai copii
Noi nu avem mașină, dar îmi imaginez cât de potrivită e această gentuță pentru a avea întotdeauna lucrurile copiilor puse într-un singur loc, fără a fi împrăștiate prin toată mașina. Așa că, dacă ai automobil personal, acest organizator îți poate fi de un real folos atunci când mergi în călătorii lungi cu copiii. 

Această gentuță-organizator este potrivită și în calitate de cadou. Fie că mergem la casă nouă sau la ziua de naștere a unui copil, cu un astfel de dar nu vom da greș niciodată.

Sunt curioasă: tu cum organizezi jucăriile copiilor și lengeria de corp a acestora? Dar cărțile? În următoarele articole vă voi povesti mai multe din experiența noastră la acest capitol.

Dacă îți dorești și tu asemenea geantă, să știi că o găsești pe site-ul homi.md, la o reducere de -30%.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l și prietenilor tăi, pentru a afla și ei despre geanta-organizator din fetru, marca homi.md.

De asemenea, te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări utile și interesante. Mă mai găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Uleiurile presate la rece „MIRA” – un dar sănătos pentru familie la acest sfârșit de an + 3 rețete de post

Anna Casian-Musteață

Revelionul înseamnă (și) un vin spumant bun

Anna Casian-Musteață

Protecția solară și copiii. Ce produse folosim pentru a proteja pielea celor mici

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....