Sunt MAMĂ
În lumea jocului

Hai să-i învățăm pe cei mici, prin joc, să întindă rufe pe sfoară!

Nu-i nimic mai frumos pentru un copil decât să se simtă util și de ajutor pentru cei din jur. Iar dacă mai primește și laude, atunci cu siguranță este cel mai fericit copil (chiar dacă psihologii spun că nu e ok să-ți lauzi copiii). 

Deseori, când întind rufele spălate pe sfoară, copiii vin veseli la mine și mă întreabă: mama, ce faci? Am înțeles că oricât de mult nu le-aș explica ce fac eu, dacă nu le demonstrez, curiozitatea nu le dispare.  Astfel, am inventat un joc: întinsul rufelor pe sfoară. În timp ce eu întind rufele mari afară, ei le întind pe ale lor (făcute din hârtie) în casă. 

Materiale necesare

Pentru acest joc e nevoie de:

  • Cleștișori colorați
  • Sfoară
  • Haine

Regulile jocului

Totul e foarte simplu și vei observa că cei mici își vor da seama imediat ce trebuie să facă:

  • Întinde o sfoară, oferă-le cleștișorii și câteva hăinuțe (eu am confecționat bluzițe și body-uri din hârtie colorată, dar le-am dat și ciorapi) și îndeamnă0i să aranjeze pe sfoară hainele.
  • Cecilia chiar le-a lăsat la uscat pentru câteva minute, dupa care vorbea cu sine: gata, hainele s-au uscat, acum le strângem de pe sfoară și le ducem la călcat.

Copiii sunt încântați de această activitate, care le dezvoltă motricitatea, coordonarea mână-ochi, dar și capacitatea de a apuca, cât și forța.

Joacă plăcută!

Pentru a vedea și alte idei de jocuri și activități, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului!

Postat recent

Idei de activități și jocuri de 1 mai

Anna Casian-Musteață

Cărți cu jocuri și activități interesante pentru copii și părinți

Anna Casian-Musteață

18 idei de activități creative cu castane

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....