Sunt MAMĂ
Copii

I-au scris Moșului scrisoare!

Nu țin minte câți ani aveam atunci când am aflat că nu există Moș Crăciun, dar pentru mine a fost o dezamăgire. De aceea, mi-am promis că atunci când voi avea copii, le voi spune adevărul: Moș Crăciun nu există! Moș Crăciun e un personaj fictiv, e o persoană care își pune mască și îmbracă un costum pentru a-i distra pe copii în preajma sărbătorilor de iarnă, iar sub brad cadourile sunt puse de părinți.

Fiind ultima lună de toamnă, am început confecționarea decorațiunilor pentru brad, ascultăm colinde, pregătim casa pentru perioada mai rece. La grădiniță, Cecilia se pregătește pentru matineul de iarnă, iar zilele trecute a venit cu o propunere: hai să-i scriem scrisoare Moșului. Iar Stelian m-a întrebat unde trăiește Moș Crăciun.

Am încercat din nou să le explic că Moș Crăciun nu există, pentru că eu chiar nu îmi doresc să trăiască având în minte această iluzie, dar Cecilia mi-a dat un răspuns foarte înțelept: „Nu există Moș Crăciun, dar trebuie să scriem scrisoare, pentru ca voi să știți ce să ne cumpărați. Pentru că toți copiii așteaptă iarna cadouri. Și noi tot”. Și a propus ca pe plicuri să scriem adresa noastră de acasă.

Zis și făcut: am luat câte o foaie de hârtie și o cariocă și am scris mai întâi scrisoarea lui Stelian. Mai apoi, am scris-o și pe a Ceciliei. Fiecare cuvând le aparține 100%, eu doar cizelându-le și aranjându-le frumos pe foaie. Listele cu dorințe sunt cam lungi, dar… dacă le-am zis că nu există Moș Crăciun, trebuie noi să le cumpărăm câte ceva din listă. Am discutat însă cu ei și le-am explicat că vor primi cadouri în noaptea de Anul Nou, că noi vom alege din listă, dar numai dacă pregătim câte un cadou și pentru copiii mai nefericiți. Au fost de acord, iar zilele astea vom porni în căutarea lucrurilor necesare pentru proiectul „Cadoul din cutia de pantofi”.

Voi ați scris Moșului scrisorile? Copiii tăi cred în Moș Crăciun? Dacă nu, cum le-ai explicat că acesta nu există?

Aștept să împarți experiența voastră și cu cititoarele blogului.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook!

Cu drag, Anna,  mamă de doi!

Postat recent

Idei de cadouri pentru o fetiță de 5-7 ani

Anna Casian-Musteață

BUNELE MANIERE: Ce trebuie să știi când mergi cu copilul la teatru

Anna Casian-Musteață

De ce le citesc des copiilor și de ce cred că lectura este importantă

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....