Sunt MAMĂ
Experiențe

IDEI: Cum facem din decembrie o lună de neuitat

Pentru noi decembrie este o lună dificilă, dar pentru că anul trecut nu ne-am putut bucura de această perioadă, în acest an am decis să o facem de neuitat. Astfel, decembrie 2018 este cu adevărat magică, pentru că așa ne dorim noi să fie și chiar așa va fi.

Azi vreau să-ți povestesc despre câteva dintre activitățile pe care le facem noi pentru a avea un decembrie frumos.

Am decorat casa chiar la începutul lunii
Vrem să simțim din plin aceste sărbători, așa că împreună cu copiii am confecționat diverse decorațiuni, am împodobit un brăduț, am pus prin casă luminițe. Atmosfera de sărbătoare deja și-a făcut loc în cuibușorul nostru.

Privim filme de Crăciun
Mie de mică mi-au plăcut filmele. Să mă culcușesc sub o pătură călduță, să ronțăi ceva și să privesc un film, e activitatea mea preferată din luna decembrie. Încerc să transit această stare și copiilor mei. Astfel, pe parcursul acestei luni vizionăm filme de Crăciun, pentru a face din decembrie o lună de neuitat.

Ascultăm colinde și cântece de iarnă
Încă din noiembrie am început să ascultăm colinde, iar de pe 1 decembrie am început și să le învățăm. Ador momentul în care ne dunăm toți patru, seara, și cântăm colinde sau ascultăm cântece de iarnă.

Pregătim gustoșenii
În decembrie am început să pregătim mai multe deserturi. Nu ne complicăm, ci preparăm din ceea ce găsim prin casă. Astfel, merele coapte, dovleacul copt, plăcintele cu dovleac și măr sau crumble sunt prezente zilnic în meniul nostru.

Ne bucurăm de surprizele din Advent Calendar
Anul acesta am făcut un altfel de Calendar de Advent. Copiii descoperă în fiecare seară ceea ce se ascunde în spatele planșelor și ne bucurăm împreună de activitățile propuse.

Jucăm jocuri de societate și de logică
Copiii au crescut mai mari, știu deja ce înseamnă un joc de logică și respectă regulile. Serile jucăm dominouri, dame, Gobblet, Monopoly, Archelino, lego, board games, rezolvăm puzzle și ne bucurăm de timpul petrecut împreună.

Bem ceai
De când a venit iarna, ne-am creat un obicei din a bea în fiecare seară ceai. Ceaiul nostru preferat este cel pe care l-am descoperit în această toamnă – MEG. Ador momentul în care preparăm ceai și îl savurăm în patru!

Aprindem lumânări
În casa noastră candela arde în permanență. Iarna însă preferăm să aprindem și lumânări. Mie îmi plac lumânările parfumate, soțul și copiii le preferă pe cele din ceară. Uneori mai ardem și tămâine, care ne parfumează casa.

Urmăresc vlogmas-urile vloggerițelor mele preferate
De vre-o doi ani urmăresc absolut în fiecare săptămână vlogurile Andreei Balaban, vloggerița mea preferată din România. De asemenea, o urmăresc și pe Denisa Silaghi. În acest an, ambele au decis că vor face vlogmas, ceea ce înseamnă video în fiecare zi. Astfel, zilnic eu mă inspir de la ele, căci vin cu multe idei frumoase legate de Crăciun.

Cu ajutorul acestor activități facem din decembrie 2018 o lună de neuitat, o lună pentru familie și momente plăcute.

Tu cum petreci timpul cu familia? Ce activități faceți în această lună? Aștept să-mi împărtășești ideile tale în comentarii la acest articol.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Un decembrie frumos să ai!

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

Nu accepta să fii victimă a violenței! Meriți să trăiești fără teamă!

Anna Casian-Musteață

Cum arată pentru mine o săptămână organizată. Sfaturi și experiențe

Anna Casian-Musteață

Însărcinată pe timp de pandemie

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....