Sunt MAMĂ
În lumea jocului

Idei de activități pentru o vacanță de toamnă de neuitat

Vacanța de toamnă dă deseori bătăi de cap părinților. Fiind la serviciu, aceștia nu prea reușesc să stea mult timp cu copilașii. Chiar dacă ai un job fulltime, seara sau în weekend poți avea câteva momente de neuitat cu cel mic. În acest articol îți vin în ajutor cu câteva idei de activități pe care să le faceți împreună, transformând vacanța de toamnă într-o săptămână de distracții.

Sâmbătă – Pregătiți gustoșenii pentru toată săptămâna
Multe feluri de mâncare pot fi congelate, iar tu vei avea mai mult timp de petrecut cu copilul seara, când vei reveni de la serviciu. În plus, dacă ai un copil mai mare, tot ce trebuie să facă este să scoată mâncarea de la congelator și să o fiarbă. Astfel, prima sâmbătă din vacanță petreceți-o la bucătărie, iar asta va înseamna timp liber pentru toată săptămâna.

Duminică – Mergeți la un spectacol
În această duminică Teatrul Planeta Clounella joacă piesa „Alice în Țara Minunilor”, cu începere de la ora 11:00. Iar Trupa CreartShow va juca spectacolul „Dănilă Prepeleac”, la ora 14:00. Pentru ambele spectacole suntem așteptați la Odeon.

Luni – Organizați o seară a poveștilor
Creați o atmosferă primitoare, cu un ceai și o gustare delicioasă și spuneți-vă povești. Nu din alea clasice, ci povești de viață. Spuneți-vă fiecare dorințele, visele, nemulțumirile. Până la urmă, despre asta e familia, doar că prea puțin timp avem pentru astfel de discuții.

Marți – Meșteriți decorațiuni de iarnă
Dacă sunteți o familie care împodobește bradul la 1 decembrie, atunci cu siguranță pregătirile încep din luna noiembrie. Astfel, vacanța de toamnă este tocmai potrivită pentru aceste pregătiri. Inspirație pentru diverse decorațiuni găsiți pe Pinterest, iar copiii vor fi încântați de o seară de creație.

Miercuri – Seara jocurilor de societate
Când ați jucat ultima dată un joc împreună. Ce-ați zice dacă v-ați face un obicei din asta și din seara de miercuri ați face o seară a jocurilor de societate? Există o mulțime de jocuri frumoase. Le găsiți la elefant.md și la EduJoc.

Joi – Organizați o discotecă în familie
Stingeți toate luminile din casă și aprindeți luminițele pe care le puneți în Pomul de Crăciun, alegeți un playlist care ar fi pe placul tuturor și dansați. E un moment foarte frumos de conectare. Noi organizăm periodic astfel de discoteci și sunt printre evenimentele de care copiii își amintesc cel mai des.

Vineri – Seara filmelor animate
Pregătiți popcorn sau cipsuri din lavaș, așezați-vă confortabil sub păturici și alegeți de AICI, AICI sau AICI un film animat, pe care să-l vizionați toată familia.

Sâmbătă – Descoperiți un loc frumos din țară
Având toată ziua la dispoziție, organizați o excursie prin Moldova. Copiii vor fi încântați sa descopere locuri noi și să petreacă mai mult timp cu mama și tata.

Duminică – Mergeți la biserică
Noi avem nevoie de o conectare cu Divinitatea, iar duminica este ziua în care la toate bisericile au loc slujbe. Mergeți și voi la una, discutați cu preotul, care poate răspunde la toate întrebările copilului. Iar dupa amiază stați în familie și bucurați-vă de restul vacanței.

O vacanță frumoasă!

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să ajungă la cât mai mulți părinți.

Pentru mai multe postări interesante și utile, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știi că mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

5 jocuri de sortare, potrivite copiilor de la un anișor

Anna Casian-Musteață

Hai să-i învățăm pe cei mici, prin joc, să întindă rufe pe sfoară!

Anna Casian-Musteață

Idei de activități și jocuri de 1 mai

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....