Sunt MAMĂ
În lumea jocului

Idei de activități și jocuri de 1 mai

Mare bucurie pe capul copiilor și al părinților, care au o mini-vacanță și concediu de 4 zile, cu ocazia sărbătorii de 1 mai. Noi nu suntem angajați la stat pentru a avea concediu, dar tot ne bucurăm că Cecilia nu va merge la grădiniță și vom petrece mai mult timp împreună. Vom avea parte de 4 zile pline de activități, joc, cărți, plimbare și voie bună. 
Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru această mini-vacanță, eu îți vin în ajutor și îți propun câteva idei de jocuri și activități pe care să le faci cu întreaga familie.

Mergeți la ZooClub-ul de la Bardar sau la Grădina Zoologică
Noi am descoperit recent ZooClub-ul de la Bardar, prima grădină zoologică privată din țara noastră. Acolo copiii pot vedea diverse animale și păsări, de la struți și prepelițe, până la diverse rase de găini, cai, alpaca, canguri. De asemenea, dacă decizi să mergeți cu întreaga familie acolo, vă veți putea odihni pe malul lacului, admirând priveliștea extraordinară.

Plantați copaci
Pomii fructiferi se plantează primăvara devreme, dar cei decorativi pot fi plantați chiar și pe 1 mai. Astfel, ai nevoie de câțiva puieți, un hârleț și o găleată cu apă, iar împreună cu cei mici poți planta chiar anul acesta primii lor copaci, pe care să-i îngrijească pe parcursul verii.

Mergeți la librărie și cumpărați noi cărți pentru copii
Dacă tot vei avea mult timp liber, ce-ai zice să mergi cu copiii la cumpărat cărți? La Librarius de exemplu, acolo unde copiii au posibilitatea de a răsfoi fiecare carte, pentru a o alege pe cea mai potrivită.

Mergeți la picnic
Nimic nu vă poate uni mai mult decât un prânz în sânul naturii. Copiii vor fi pur și simplu încântați să preagătească împreună cu tine gustările și să petreceți o după amiază în parc sau pe iarba verde din pădure. Puteți lua cu voi chipsuri din lavaș, legume coapte sau crude, kebab cu legume, frigărui din fructe, plăcintă cu mere sau orice altceva vă doriți voi.

Călătoriți prin țară
Copiilor le plac călătoriile și locurile noi. Astfel, pentru că aveți la dispoziție 4 zile de odihnă, puteți planifica o zi întreagă pentru o călătorie în țară. Poate o călătorie cu trenul? Sau poate o călătorie la Cetatea Sorocii, Lumânarea Recunoștinței sau la mănăstirile din țară? Moldova e atât de frumoasă, încât e păcat să nu-i cunoaștem locurile deosebite.

Faceți experimente
Pentru copiii mai mari de 3 ani experimentele reprezintă un adevărat mister. Idei de experimente găsești pe blogul meu, la rubrica EXPERIMENTE, dar și în cartea „Experimente amuzante pentru copii”, de la Librarius.

Jucați-vă
Prin joc, copilul învață și își dezvoltă diverse abilități. Lasă-i pe copii să se joace în voie, iar dacă se plictisesc singuri și te invită și pe  tine la o partidă de joacă, nu refuza. Veți consolida și mai mult relația dintre voi. Dacă totuși nu știi ce jocuri să le propui, iată câteva idei:

Sper ca acest articol să te inspire și să aveți parte de o mini-vacanță de 1 mai de neuitat!

Nu uita că pe mine mă găsești pe Facebook, Instagram, Pinterest și Youtube. Iar dacă vei dori să apreciezi cu un like pagina de Facebook a blogului, aș fi tare bucuroasă.

Postat recent

O nouă metodă de a învăța animalele prin joc

Anna Casian-Musteață

Activități pentru o seară de vară petrecută în sânul naturii

Anna Casian-Musteață

Ce pot face copiii o lună de vară la bunici

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....