Sunt MAMĂ
Parteneriat

Igiena intimă în timpul sarcinii. Ce produse folosesc și ce recomand

În perioada sarcinii corpul nostru are nevoie de și mai multă atenție și îngrijire. Pe lângă alimentație echilibrată, mișcare, odihnă și consultații medicale, extrem de importantă e și igienă intimă. Zona intimă este mult mai predispusă la apariția afecțiunilor în timpul sarcinii (o femeie însărcinată este de 10 ori mai predispusă la o infecție vaginală decât o femeie care nu e însărcinată), de aceea pentru mine acest aspect a devenit primordial, motiv pentru care am ales două produse de îngrijire, recomandate și de medicul ginecolog, care ajută la protejarea împotriva proliferării bacteriilor şi la menţinerea echilibrului natural al zonei intime.

În timpul celei de-a treia sarcini am descoperit produsele pentru igiena intimă Lactacyd, cunoscute în întreaga lume pentru protejarea zonei intime de infecții și reechilibrarea pH-ului. Știm că vaginul își menține în mod natural curățenia, de aceea nu sunt necesare spălăturile vaginale (din contră, acestea sunt interzise), însă pentru zonele externe, produsele Lactacyd sunt ideale. Acestea nu conțin săpun, care este de regulă alcalin și are un ph mai ridicat decât pH-ul natural al zonei intime, dar conține ingrediente naturale, adaptate nevoilor specifice corpului femeilor.

Am optat pentru Lactacyd antifungal, un gel pentru igiena intimă, care ajută la eliminarea disconfortului cauzat de infecțiile vaginale. Din fericire, nu m-am confruntat cu așa ceva, însă gelul a prevenit acest lucru. Formula sa contribuie la stoparea dezvoltării bacteriilor și ciupercilor și diminuează aciditatea în exces care favorizează dezvoltarea Candidei. De asemenea, Lactacyd antifungal este recomandat și ca adjuvant în tratarea micozelor vulvovaginale. Calendula din componența sa îl fac ideal pentru calmarea iritațiilor și a senzațiilor de mâncărime și usturime.

Un alt produs pe care l-am ales din această gamă este Lactacyd Precious Oil, un ulei de duș ultra delicat pentru igiena intimă. Trebuie să recunosc, e prima dată când folosesc un astfel de ulei, dar mi-a plăcut de la prima utilizare, ceea ce m-a făcut să-l folosesc până la ultima picătură.

Lactacyd Precious Oil este de fapt un amestec de uleiuri prețioase, cu o formulă îmbogățită cu ulei de soia și floarea-soarelui, special conceput să îmbine îngrijirea intimă cu hidratarea pielii. Astfel, pielea rămâne catifelată până la 8 ore. Acesta are proprietăți antiinflamatorii, antivirale, antibacteriene, antiseptice, care ajută la stimularea sistemului imunitar și la combaterea infecțiilor. Conform studiilor, acestea distrug agenții patogenilor străini, ce pot afecta sănătatea zonei intime. Datorită acidului lactic, prezent în compoziție, produsul calmează și previne apariția iritațiilor. Utilizarea regulată a Lactacyd Precious Oil reduce riscul afecțiunilor sistemului urinar, cât și reproducător.

Toate produsele Lactacyd sunt testate ginecologic și dermatologic, de aceea am mare încredere în ele, mai ales că nu conțin ingrediente toxice, care ar face rău zonei intime. În plus, sunt foarte spornice. Eu le-am folosit în perioada sarcinii și abia de am ajuns la jumătatea recipientelor. Deci, mai am gel și ulei pentru încă un an înainte.

Dacă vreți să le încercați și voi, le găsiți în farmacii. Iar dacă aveți dubii în privința lor, nu ezitați să vă consultați medicul ginecolog. Mie mi-au fost recomandate de el, de aceea le folosesc fără nici o problemă.

Țineți minte! Vaginul femeii are proprietatea de a se curăța singur, însă pentru zona genitală externă este nevoie de respectat o igienă riguroasă. Deși se duc numeroase discuții la acest subiect, un gel pentru igiena intimă nu este periculos dacă nu modifică pH-ul natural și nu dezechilibrează nivelul bacteriilor sănătoase. În acest sens, Lactacyd este ideal!

Pentru a afla și prietenele voastre despre Lactacyd, distribuiți acest articol.

Cu mai multe postări utile și interesante, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știți că mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Două uleiuri cosmetice pe care le recomand pentru această toamnă

Anna Casian-Musteață

Cum protejez iarna tenul copiilor

Anna Casian-Musteață

Descoperirea lunii: spuma de curățare de la Gosh. Impresii dupa 30 de zile de utilizare

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....