Sunt MAMĂ
Copii

Igiena intimă la fetițe: Folosim sau nu un gel special? EXPERIENȚA noastră

Încă de la naștere, igiena intimă trebuie respectată cu strictețe, atât în cazul fetițelor, cât și a băiețeilor. Pentru mine, ca mamă de fată și de băiat, pot spune că e mult mai ușor să ai grijă de un băiețel în acest sens. În cazul fetiței, am avut emoții chiar din clipa în care am născut-o, căci nu știam cum e bine să o spăl, dacă să folosesc sau nu săpun sau altele. Cert este că igiena intimă la fetițe se referă în primul rând la schimbatul regulat al scutecului (valabil și în cazul băieților) atunci când sunt bebeluși, dar și la spălarea regulată a organului sexual, iritat adesea de urină. Mai mult chiar, după spălare, este indicat ca zona să fie ștearsă prin tapotare, fără a insista prea mult, iar mai apoi să fie folosită o cremă protectoare, cu ph neutru.

Niciodată nu am folosit săpun atunci când am spălat-o pe Cecilia, ci doar apă călduță, iar când a mai crescut și s-a confruntat cu vaginită (cauzată de faptul că nu folosea corect la grădiniță hârtia igienică și wc-ul) medicul ne-a recomandat un săpun destinat special copiilor. Recunosc, nu am folosit în continuare nimic, căci îmi era frică, dar am început să vorbesc cu ea mai des despre importanța unei igiene intime corecte. Asta până când am observat că Cecilia manifestă interes față de gelul meu intim și a cerut să-i cumpăr și ei unul. În cazul fetițelor nu este indicată folosirea gelurilor pentru femei, de aceea eu am ales gelul intim pentru fetițe din gama Lactacyd, un gel prietenos cu pielea sensibilă a fetelor, care protejează împotriva apariţiei infecţiilor.

Lactacyd Girl este îmbogățit cu acid L-lactic natural, cu extract de aloe vera, care are un efect calmant și extract de piersică, care hidratează intens. Fiind fără săpun, fără alcool, și cu un PH de 5.0, gelul ajută la menținerea echilibrului florei vaginale a copiilor și previne apariția disconfortului și a iritațiilor. Am ales acest gel la recomandarea medicului, dar și pentru că este testat sub control pediatric.

Chiar dacă respectăm igiena personală, fetițele trebuie învățate să aibă grijă singure de ele (cele mai mărișoare) și să respecte câteva reguli care le vor proteja. Astfel, discuțiile cu părinții la acest subiect sunt indispensabile și, chiar dacă uneori poate stârnesc emoții sau rușine, e foarte important să nu îl neglijăm. Până la urmă, e pentru binele copilului!

Ce reguli respectăm pentru a păstra igiena intimă la fetițe:

  • Organele exterioare se spală de două ori pe zi, cu apă călduță, mai întâi în partea din față, apoi la spate
  • Fetița poartă întotdeauna chiloței din bumbac, de dorit să fie de culoare albă
  • Atunci când merge la terenul de joc sau în transport public, e bine să fie evitate rochițele sau fustele scurte și să poarte șorți, pantaloni sau leggingși
  • Fetița va merge la wc ori de câte ori va vrea, fără să se abțină. Urinatul întârziat este periculos pentru sănătate.
  • La necesitate, fetița va folosi gel pentru igiena intimă atunci când își spală organele genitale. Deși Lactacyd Girl e destinat utilizării zilnice, Cecilia îl folosește de 2-3 ori pe săptămână, in restul zilelor spălând doar cu apă călduță.

Dacă ești mamă de fetiță, discuți cu ea la acest subiect? Ai învățat-o despre importanța respectării igienei intime? Micuța ta folosește un gel special destinat pentru igiena intimă? Să știi că îți recomand cu drag Lactacyd Girl, care va face rutina de îngrijire una mai plăcută și mai sănătoasă! Îl găsești în farmacii!

Dacă găsești util acest articol, distribuie-l ca să ajungă și la alte mămici.

Cu mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știi că mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Copiii mei își doresc un acvariu!

Anna Casian-Musteață

Copilul nu este obligat să mănânce doar ceea ce îi place părintelui!

Anna Casian-Musteață

Să-i învățăm pe copii de mici, din familie, să-L primească pe Dumnezeu în inimile lor!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....