Sunt MAMĂ
Porția de lectură

„Împreună” de Ioana Chicet-Macoveiciuc – o carte cu soluții la problemele mici și mari

Din prima zi când am aflat despre cartea asta, am știut că ea va fi pe placul copiilor mei. Nu am dat greș atunci când am cumpărat-o, pentru că de câteva luni noi o citim în fiecare săptămână, iar copiii au învățat din ea lucruri tare frumoase. Ilustrațiile sunt superbe, ca de obicei, iar poveștile – adevărate soluții pentru problemele mici și mari, așa cum spune chiar autoarea, Ioana Chicet-Macoveiciuc.

Este o carte extraordinară, care vine în ajutor părinților, oferind istorioare cu soluții pentru diverse situații – atunci când în familie apare un nou membru, când copilul este prea nervos, când copiii nu vor să-și spele dințișorii, când trebuie să meargă la grădiniță, să renunțe la scutec sau la suzetă, să accepte să stea în scaunul auto, etc.

Ceciliei îi place la nebunie istorioara cu „Dragonul nervișorilor” și chiar se regăsește în personajul principal – Ema. Dupa prima lectură, mi-a spus că și ea are un dragon în burtică și atunci când se enervează, o face să țipe, să strige și să plângă, dar va încerca să-l potolească. Ei bine, de câteva luni ea chiar încearcă acest lucru și dupa fiecare scenă cu mofturi, țipete și lacrimi, își cere scuze și promite că data viitoare îi va spune dragonului să fie mai cuminte. 

Lui Stelian, în schimb, îi place povestioara despre cavalerul războinic – Eric. Deseori îi spune Ceciliei că el o va apăra dacă cineva la grădiniță o s-o facă să plângă. În plus, a deprins foarte repede tactica de apărare: „Întinzi mâna ca și cum ar fi o paletă de polițist și le spui așa: ”STOP! Nu-mi place ce faci! Te rog să mă lași!””. De fiecare dată când ceva nu-i convine, rezolvă conflictul folosind această tactică.

Personal, văd această carte ca pe un ghid pentru părinți, dar care include istorioare simple  și pe înțelesul celor mici. Pe baza povestioarelor noi am inițiat o mulțime de discuții, de la cât e de bine să fim toți împreună, până la de ce trebuie să ne spălăm regulat dințișorii sau cum facem diferența dintre adevăr și minciună.

Îmi e tare dragă această carte și dacă ar fi să fac un top al cărților pentru copii scrise de Ioana Chicet-Macoveiciuc, cred că aceasta ar fi pe locul doi, dupa „Băiețelul cu aripă de fluture”. 

O recomand cu drag!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle și alți părinți despre recomandarea de carte.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Jolabokaflod sau cum putem transforma Crăciunul într-o sărbătoare a lecturii

Anna Casian-Musteață

25/40: „Tu ești numărul 1” de Iuliana Enache

Anna Casian-Musteață

Biblioteca celor mici: Noi cărți pentru copiii mei

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....