Sunt MAMĂ
Meșter Faur

În așteptarea Moșului: Cum am făcut un Calendar de Advent

De cum intrăm în luna noiembrie, copiii mei mă întreabă zilnic când va ninge și când va veni Moș Crăciun. Sunt nerăbdători să se dea cu sania și să primească daruri de la Moș. Pentru a le face mai ușoară așteptarea, atunci când eu am avut zile libere de la serviciu, iar ei au fost la grădiniță, le-am meșterit un Calendar de Advent, cu ajutorul căruia vom număra zilele rămase până la Revelion, când va veni Moș Crăciun. Da, la noi cadourile sunt aduse de Moș la trecerea dintre ani, căci pe 25 decembrie îl cinstim pe Sfântul Spiridon, iar pe 7 ianuarie sărbătorim Nașterea Domnului, nu venirea Moșului. 

Am lucrat la acest calendar două zile, câte 2-3 ore, dar pregătirile au început cu mult timp înainte, cu colecționarea tuburilor de carton de la șervețelele de bucătărie, folie de aluminiu sau peliculă alimentară. Pe lângă tuburi, am mai avut nevoie de hârtie colorată, abțibilduri cu personaje din desene animate (deși ar fi trebuit să fie cu scene și mesaje biblice), carioci, piuneze și panglici de diverse culori. Tuburile nu sunt goale, ci am avut grijă să pun în ele mici surprize. M-am gândit că, descoperind cele două nuci, bomboane, ciocolate sau jucăriile, vor fi și mai mult cuprinși de  farmecul sărbătorilor de iarnă, iar așteptarea Moșului va fi și mai magică.

Se meșterește foarte ușor acest calendar și zău că aș mai face unul, dacă aș avea timp liber. 

Pentru a vedea și alte idei de activități și jocuri pentru copii, te invit să dai un like paginii de Facebook a blogului și să mă urmărești pe Instagram și Pinterest.

Postat recent

DIY: Cum am făcut cea mai simplă coroniță de pus la ușă

Anna Casian-Musteață

De Ziua Internațională a Păsărilor, ai grijă de micile zburătoare! Ia exemplu de la noi!

Anna Casian-Musteață

Proiect DIY: Într-o zi ți-am dăruit o inimioară

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....