Sunt MAMĂ
Parteneriat

În doar câteva luni am scăpat de părul nedorit de pe picioare, iar acum port fără nici o grijă fuste și rochii

În urmă cu un an am făcut pentru prima dată o ședință de epilare cu laser Dioda la Right Laser Dioda. Trebuie să recunosc, eram destul de sceptică în privința rezultatului, dar îmi era frică și de careva reacții adverse. Totuși, curiozitatea nu m-a lăsat și am mers la prima ședință. Da, curiozitatea a fost cea care m-a făcut să încerc această alternativă pentru epilarea cu zahăr, ceară sau aparat de ras. Să spun că am rămas mulțumită de la prima procedură, ar însemna să nu spun nimic.

Prima ședință am făcut-o la subraț și am văzut rezultat chiar după câteva zile. Au urmat apoi alte 5 ședințe care m-au ajutat să scap definitiv de părul nedorit, după care am făcut altele 6 pentru epilarea picioarelor, dintre care una pentru întreținere. Ar fi trebuit să fac încă două de întreținere, însă faptul că am rămas însărcinată, nu mi-a permis să continui aceste proceduri, epilarea cu laser Dioda fiind interzisă femeilor însărcinate și celor care au născut.

De ce am optat pentru acest fel de epilare

Odată ce am început ședințele de epilare definitivă cu laser Diodă, am fost conștientă că:

 • Nu voi mai fi nevoită să folosesc des aparatul de ras (decât doar înainte de a face această epilare, dupa care – niciodată)
 • Voi economisi timp. Este o procedură rapidă, în timpul căreia de multe ori eu fie am citit, fie am răspuns la emailuri, fie am vorbit la telefon
 • Voi economisi bani. Costul ședințelor  echivalează cu epilarea cu ceară pentru 2 ani, dar rezultatele sunt incomparabile
 • Voi scăpa de iritaţiile cauzate de aparatul de ras
 • Voi avea pielea netedă și catifelată
 • Voi scăpa de firele de păr care cresc sub piele
 • Voi avea rezultat vizibil chiar de la prima şedinţă, lucru confirmat de toate prietenele mele care au făcut epilare cu laser Dioda
 • Voi avea parte de şedinţe de epilare nedureroase
 • Voi scăpa definitiv de firele de păr nedorite

Cum mă pregătesc pentru o ședință de epilare cu laser Dioda:

 • Cu 15 zile înainte de epilare nu îndepărtez părul cu ceară
 • Cu o zi înainte de ședință folosesc lama de ras pe zona care va fi epilată, deoarece se elimină firul de păr de la suprafață, dar nu şi rădăcina
 • Când mă rad cu lama, pentru a nu irita zona, folosesc spumă de ras
 • În ziua în care urmează să mă epilez,  nu utilizez deodorant, machiaj, loțiuni de corp pe zona ce urmează a fi epilată
 • Cu 2 săptămâni înainte și 2 după sesiunea cu laser evit expunerea la soare sau la solar.

Ce presupune epilarea cu laser Dioda?

În timpul epilării cu laser Dioda are loc fototermoliza selectivă – distrugerea melaninei din rădăcina firului de păr, fără lezarea țesutului înconjurător. Energia și durata pulsului sunt în așa fel concepute, încât rădăcina firului de păr să fie încălzită până la 70 -80 °C, temperatură la care se coagulează proteinele, iar rădăcina se distruge. Când laserul este direcționat spre piele, trece de aceasta și este absorbit de către melanina din foliculul părului, distrugîndu-l. Astfel se asigură o epilare definitivă.

Trebuie să știi că îndepărtarea părului cu laser nu se recomandă persoanelor care:

 • Au pielea bronzată ca urmare a expunerii la soare sau a folosirii solarului în ultimele 30 de zile (din cauza riscurilor crescute de hiper-pigmentare)
 • Au recurs în ultimele 4-6 săptămâni la epilarea zonelor ce urmează a fi tratate cu laser (din cauza faptului că în zonele respective foliculii firelor de păr au fost îndepărtaţi)
 • Prezintă o hipo-pigmentare a pielii (de exemplu, persoanele care suferă de Vitiligo)
 • Prezintă inflamaţii ale pielii în zonele ce urmează a fi tratate cu laser, ca de exemplu eczeme sau herpes (din cauza faptului că tratamentul poate înrăutăţi starea pielii în zonele respective)
 • Suferă de cancer la piele sau de oricare alt tip de cancer şi care se află sub tratament cu medicamente împotriva cancerului
 • Însărcinate – se recomandă începerea tratamentului după 6 luni de la naştere (pentru că dezechilibrele hormonale pot reduce eficienţa tratamentului)
 • Prezintă broşe sau plăcuţe metalice implantate chirurgical în ţesuturi.

La fiecare ședință de epilare am avut parte doar de emoții pozitive, fără durere sau alte careva reacții. Îmi era frică de durere, dar practic nu am avut deloc parte de ea, cu excepția câtorva pișcături la nivelul genunchilor.  În rest, am savurat pe deplin fiecare ședință. Iar rezultatul… În vara asta cu siguranță mă voi bucura de fuste și rochii scurte!

Recomand cu drag să treceți măcar o dată pe la Right Laser Dioda, pentru a vă convinge că tot ceea ce am scris și am împărtășit cu voi, e 100% adevărat. La orice întrebare pe care o aveți, cosmetologul Diana Tomescu vă va răspunde cu mare drag, așa că nu ezitați să o contactați.

Dacă găsiți util acest articol, distribuiți-l ca să ajungă și la prietenii voștri.

Pentru mai multe postări utile și interesante, vă aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știți că mă găsiți și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Cum îmi îngrijesc părul pentru a-l avea sănătos, strălucitor și hidratat

Anna Casian-Musteață

Cum am început să învăț limba engleză la 30 de ani și ce școală am ales

Anna Casian-Musteață

Ce ape micelare prefer și de ce/cum le folosesc

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....