Sunt MAMĂ
Pași de călător

În vizită cu copiii la Vivarium – expoziția permanentă de reptile, pești și păsări

De când copiii au crescut, suntem în căutarea locurilor frumoase, unde am putea merge cu ei. Noi nu obișnuim să ieșim des în doi, ci în patru. Așa suntem siguri că avem copiii mereu în vizor, putem descoperi împreună locurile deosebite  și experimenta lucruri noi. Unul dintre aceste locuri este Vivariul din Chișinău, o expoziție permanentă de reptile, pești și păsări rare, pe care noi am descoperit-o abia în luna noiembrie, deși plănuiam de foarte mult timp s-o vizităm.

Această expoziție este amplasată într-o încăpere din spatele Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a Moldovei și pe teritoriul  vechii Grădini Botanice. Deși activează din anul 2007, foarte puțini cunosc despre ea.

În spațiul închis al Vivariului am văzut crocodil, șerpi, pești, papagali, cacadu, porumbei și alte păsări. Iar în aer liber, ne-am putut plimba în voie prin grădină și admira minigrădina zoologică: lebede, rațe, struți, gâște, hulubi.  În total, colecția grădinii numără mai bine de 130 de tipuri de plante și mai multe de 60 de tipuri de animale, reptile și păsări.

Este un loc ce poate fi vizitat atât vara, cât și iarna și deja mă și imaginez plimbându-mă iarna printre copacii încărcați cu zăpadă. Cu siguranță vom reveni și la iarnă, pentru că ambii copii au fost încântați de ceea ce au văzut acolo. Apropo, grădina e perfectă pentru ședințe foto de familie!

Vivariu este deschis de miercuri până duminică, între orele 11:00 – 18:00, iar taxa de intrare este de 20 de lei pentru maturi și 10 lei pentru elevi. Pentru detalii: 022 24 10 20, 079142068, 079587532.

Dacă ți-a plăcut această recomandare, distribuie articolul ca să afle cât mai mulți oameni despre Vivariu.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Diorama Feroviară din Chișinău – o expoziție de trenulețe în miniatură, la care să mergi cu copiii

Anna Casian-Musteață

Pelerin pe Solovăț: Istoria și prezentul insulei pe care s-a inventat Gulagul

Anna Casian-Musteață

Celulită? Hai că-i vin de hac!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....