Sunt MAMĂ
Experiențe

Întâlnire cu medicul-nutriționist Mihaela Bilic. Ce am învăța de la ea

Atunci când susțin ideea unei persoane, trebuie să o ascult, să o citesc de mai multe ori, pentru a mă convinge că ceea ce spune e adevărat și nu-mi va face rău. Așa a fost și atunci când am aflat despre Mihaela Bilic – am vrut să cunosc mai multe despre ea, i-am citit aproape toate postările din rețelele de socializare, am fost la primul eveniment din Chișinău la care ea a fost invitată, mi-a plăcut poziția sa și, pentru a cunoaște și mai multe – i-am cumpărat și citit cărțile, iar săptămâna trecută am fost la un nou eveniment la care ea a fost invitat special.

În toată această perioadă de când o cunosc, am învățat tare multe lucruri importante despre nutriție, alimentația copiilor și chiar slăbit, motiv pentru care vreau să vă povestesc și vouă câte ceva. Dacă sunteți de acord sau nu cu cele expuse, deja voi decideți. Eu sunt de acord 100% cu ideile sale, le voi susține, promova și aplica în continuare.

Urmăresc mai mulți nutriționiști, dar Mihaela este unicul medic care explică foarte bine despre relația noastră cu mâncarea.

Iată ce am învățat la ultimul eveniment  de la medicul-nutriționist Mihaela Bilic:

 • Atunci când vrei să slăbești, obiectivul celor din jur este să te împiedice să  o faci. De aceea, nu spune nimănui despre planurile tale la acest capitol.
 • Elimină orice ronțăieli dintre mese. Acestea nu fac bine siluetei și nici stomacului tău. De ronțăieli și de mai multe mese pe zi au nevoie doar copiii, care trebuie să crească și să se dezvolte armonios.
 • Dupa ce ai eliminat ronțăelile, stabilește care este porția necesară de mâncare. De obicei, noi avem nevoie de una sau două porții de mâncare pe zi.
 • Ciorbele și legumele proaspete sunt ideale atunci când vrei să slăbești.
 • Lucrurile ambalate sunt pline de calorii, de aceea evită-le pe cât este posibil.
 • Mănâncă mâncare gătită acasă, din produse care să fie cât mai aproape de starea în care le-a creat natura.
 • Atunci când vrei să slăbești, taie 30-50% din cantitatea de mâncare din farfurie sau renunță la 1-2 mese din zi. Pentru că vei slăbi numai atunci când vei mânca mai puțin.
 • Secretul slăbirii: nu tăia din cantitatea de legume pe care le mănânci, ci din cantitatea de făinoase și zahăr.
 • La bătrânețe, mesele noastre trebuie să fie ca niște gustări, pentru că atunci nu mai avem nevoie de atâta mâncare ca în tinerețe.
 • Trebuie să renunțăm la mâncarea de bebeluși și să consumăm fructele și legumele în stare proaspătă, nu pireuri, sucuri sau smoothie-uri.
 • Ar fi bine să ne întoarcem la banalul din copilărie, când mâncam fructe numai vara și toamna.
 • Suntem neputincioși în fața unei farfurii cu mâncare care ne place.
 • Fructele uscate sunt cel mai sănătos dulce pentru copii.

Despre ce am învățat din cărțile scrise de Mihaela Bilic,voi povesti într-un alt articol. Până atunci, sunt curioasă: tu de la ce oameni te inspiri atunci când vrei să mănânci ceva sănătos, dar și nutritiv sau atunci când lupți cu kilogramele în plus?

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să ajungă și la prietenii tăi.

Te aștept pe pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Față, mâini și picioare umflate în sarcină. E absolut normal!

Anna Casian-Musteață

100 de zile de recunoștință. Ce-am învățat în această perioadă

Anna Casian-Musteață

Cum mi-am pregătit copilul de grădiniță. Sfaturi pentru părinți

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....