Sunt MAMĂ
Interviuri

Interviu cu Valentina Buhnă, creatoarea brandului Flavorya: „Copilul meu e sursa de inspirație și motivația mea!”

Când spun Flavorya, spun deserturi sănătoase,  ideale pentru mic și mare. Spun pistil din fructe, chipsuri și crackeri din semințe germinate, toate aranjate frumos pe o măsuță, te îmbie să guști din ele. Iar odată ce ai gustat, înțelegi cât de nesănătoase sunt „crănțănelele” din comerț, pline cu diverse chimicale și substanțe nocive.

Așa sunt deserturile Flavorya – o abundență de arome și culori, o porție zdravănă de sănătate și un adevărat deliciu. Flavorya e despre multă muncă, perseverență, disciplină și dedicare. Flavorya e în primul rând despre familie, iar azi te invit să o cunoști pe cea care a inițiat acest brand.

1.Valentina, povestește-ne despre tine, astfel încât mamele care citesc acest interviu să te cunoască mai bine.

 Mă numesc Valentina Buhnă, am 27 ani și povestea vieții mele a început din familia unor oameni simpli dintr-un sat mic din raionul Hîncești. De acolo am deprins dragostea de natură. La 22 de ani m-am căsătorit cu dragul meu soț, iar peste un an am născut un minunat băiețel. Familia mea a fost cea care m-a motivat spre o nouă pasiune și anume un mod mai sănătos de viață.

 2.Știu că ai început să produci pistil de fructe. Ce este acesta și care este metoda de producere?

Pistilul este pasta din fructe deshidratată în formă de foaie la temperaturi joase pentru a păstra la maxim toate proprietățile fructelor și pomușoarelor.

3.Ce te-a motivat să faci anume pistil și nu altceva? Care a fost motivul din spatele ideii?

De când mă țin minte îmi place gătitul experimental. Am descoperit pistilul întâmplător, pe când eram însărcinată. Tot pe atunci mă interesam de deserturile naturale, pe care aș putea să le consum eu și familia mea, iar pistilul a fost una din variantele optime.

4.Se cumpără la noi așa ceva? Lumea cunoaște ce este pistilul? Dacă nu, cum le explici beneficiile acestuia?

Puțini știu despre acest produs, dar numărul consumatorilor este în creștere datorită tendinței oamenilor  de avea un mod mai sănătos de viață. Mai ales că toți rămân plăcut surprinși după ce îl gustă… Este un minunat desert pentru toate categoriile de vârstă, întrucât nu conține zahăr, coloranți, aromatizanți sau alți aditivi alimentari sintetici. Sunt fructele proaspete de sezon în care se adaugă măr proaspăt copt, datorită pectinei sale naturale care îi oferă o consistență plăcută pistilului. După care se deshidratează la temperaturi de aproximativ 50 grade C, unde se păstrează toți nutrienții.

Pistilul ne oferă o alternativă  atractivă și sănătoasă pentru copiii noștri. Astfel putem să le oferim răchițele cu miere și ghimbir- pistil antirăceală, sau agrișe cu mentă, sau sfeclă cu rodii și multe alte peste 25 de gusturi surprinzător de gustoase. 

5.De asemenea, am văzut că faci și chipsuri din fructe, dar și crackeri din semințe germinate. Povestește-ne și despre acestea.

Cu chipsurile din fructe iarăși am pornit de la dorința de a ronțăi ceva crocant, dar sănătos. Ele se produc simplu: fructul proaspăt de bună calitate se taie rondele subțiri, după care se deshidratează până la starea de crocant. Astfel putem mânca chipsuri din mere, citrice, mango și chiar pepene verde. Iar dacă mai cauți o alternativă a pâinii, a  produselor fără gluten sau a snack-urilor, care nu sunt dulci, dar totuși sănătoase, atunci crackerii din semințe germinate sunt ideali. Aici procesul tehnologic e mai sofisticat. Semințele se hidratează, apoi  germinează, după care se face o pastă unde se adaugă doar ingrediente naturale creând astfel diferite gusturi și culori.

Avem până când 7 gusturi:

  • Roșii: semințe de in cafeniu cu paprika și roșii.
  • Verzi: semințe de bostan și răsărită cu spirulină
  • Albi: hrișcă verde cu miez de răsărită, cozi de ceapă verde și mărar
  • Negri: susan negru, susan alb, mac, răsărită, cărbune activat, plante aromate.
  • Galbeni: in galben, miere de albini, portocală, curcuma
  • Cafenii: susan integral, susan alb, cocos, nuci, cacao, miere de albini
  • Bej:  susan integral, in galben, banană  și scorțișoară.

6.Ai un aparat la care produci toate astea sau prin ce metodă le obții?

Toate produsele finale se obțin în urma deshidratării în deshidratorul electric, care ne permite să controlăm temperatura și timpul de uscare.

7.Ai numit brandul Flavorya. De unde vine acest nume? Care e legătura cu ceea ce faci?

Când am decis să participăm la primul iarmaroc, așa zisa lansare, nu eram întru totul pregătiți. Am generat zeci de idei cu câteva zile înainte de lansare, dar nici una nu ne satisfăcea. Până la urmă am luat cuvântul „flavory” din engleză, care se traduce „aroma”.  Pentru mine Flavorya se asociază cu numele unei femei, unde bucătăria este colțișorul ei de creație.

8.Cine te mai ajută?

Familia e cea care mereu mă ajută. Soțul e consilierul, designerul și șoferul meu. Mamele noastre sunt mâna mea dreaptă în procesul de producere, iar copilul meu e sursa mea de inspirație.

9.Tu ești vegetariană/vegană? Ce mod de alimentare ai?

Sunt omnivoră. De o perioadă încerc să schimb balanța produselor în alimentația mea, preponderent fiind cea vegană, ceea ce mă face să mă simt minunat.

10.Ce planuri pentru viitor ai legate de mica ta afacere?

Ideile sunt multe și planurile sunt mari, dar pașii trebuie să fie mici, mai ales în situația în care s-a pomenit omenirea.  Pentru a investi acum într-o afacere e riscant, de aceea acum mai mult cercetăm și analizăm ce ar fi mai bine să facem pe viitor.

11.Unde îți comercializezi produsele și cum te pot găsi mamele care citesc acest interviu?

De obicei suntem la târgurile din capitală. În august vom fi în scuarul catedralei. Pagina noastră oficială de Facebook este ACEASTA, unde puteți plasa comanda sau ne puteți contacta direct la numărul de telefon 079129174.

12.Și la final: ce sfat ai pentru mamele ca tine, care sunt la început de cale cu lansarea unei afaceri?

Să fii mamă cred că deja e cea mai complicată și minunată afacere pe care ar  putea-o avea o femeie pentru toată viața. Unica diferență constă în reușita afacerii 🙂 care o poți vedea nu peste 2-3, dar peste zeci de ani.

Ceea ce pot concluziona, ca mămică tânără, după un an de activitate, e că afacerea necesită timp și uneori prea multă energie. Businessul are nevoie multă perseverență, disciplină și dedicare.Totuși. dacă o mamă vrea să înceapă un business, totul trebuie să pornească doar din pasiune și dorință de autorealizare. Doar astfel reușești să ai idei minunate și să fii împlinită.

13.Mulțumesc, Valentina, pentru că ai acceptat acest interviu! Îți doresc mult success în continuare!

Dacă îți dorești și tu să guști din produsele marca Flavorya sau să le comanzi, poți accesa pagina de Facebook sau o găsești pe Valentina pe Instagram.

Pentru a afla și prietenii tăi despre acest brand, nu uita să distribui articolul.

Postat recent

TAVI – jucării handmade create din dragoste pentru copii

Anna Casian-Musteață

Bloggerița Victoria Marcu: „Fericirea copiilor mei e fericirea mea, alimentată de BunăPapa”

Anna Casian-Musteață

Sabina Rusnac, bloggeră la BOBUL VERDE: „Cea mai mare greșeală pe care o facem, este aceea că le permitem prea multe dulciuri copiilor”

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....