Sunt MAMĂ
În lumea jocului

Joc pentru fetițe: Decupăm și îmbrăcăm păpuși de hârtie

Mi-aș fi dorit să am și eu în copilăria mea mai multe cărți cu activități, dar și mai multe jucării. Am fost o norocoasă însă, pentru că la 5 ani știam deja să citesc și citeam cărțile din biblioteca familiei, dupa care îmi petreceam zilele citind cărțile din biblioteca sătească. Ce-i drept, pe vremea noastră nici nu erau cărți cu activități. Cel puțin, eu nu le-am întâlnit nici la grădiniță și nici la școală. Ne-am jucat cu păpuși făcute din cârpe, porumb sau din ce găseam pe acasă și eram cei mai fericiți copii.

Acum, când toate sunt mult mai avansate, la orice librărie găsim diverse cărțulii cu activități. Suntem tentați să le cumpărăm, „să aibă copiii noștri, dacă nu am avut noi”, însă nu ne întrebăm dacă ei își doresc cu adevărat astfel de cărți. De mai multe ori le-am cumpărat copiilor ceea ce credeam eu că le va fi interesant, iar când ajungeam acasă, surpriză, nici nu se uitau la cărțulii. Astfel, am învățat să le cer părerea și să-i întreb ce cărți și-ar dori. Bineînțeles, dorințele lor nu prea coincid cu ale noastre, dar până la urmă ajungem la un consens.

Cecilia e la etapa când adoră să taie cu foarfeca, iar orice hârtiuță pe care o găsește ajunge imediat să fie tăiată. I-am cumpărat cărți de decupat, de care este foarte încântată. Două dintre acestea îi sunt (i-au fost) extrem de dragi. E vorba despre colecția „Păpuși care se decupează”, de la editura Aramis. 

Fiecare carte conține câte o păpușă din carton și hăinuțe pentru aceasta.  Atât păpușa, cât și hăinuțele, se decupează, dupa care Cecilia alege hăinuțele potrivite și le aplică peste model. Mi-a plăcut mult, chiar dacă este o carte destul de ieftină, însă o ține mult timp ocupată. Este o modalitate de relaxare destul de bună pentru atunci când nu mai vrea povești sau alte jocuri.

Cu ajutorul acestui joc învață să asorteze corect hainele, dezvoltându-și gustul pentru frumos.

Această colecție este recomandată copiilor cu vârsta de peste 3 ani.

Pentru a vedea și alte recomandări de jocuri, activități, cărți, rețete delicioase și produse bune, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului, dar și să mă urmărești pe Instagram și Pinterest.

Postat recent

Activități cu frunze pentru copiii de 2+ ani

Anna Casian-Musteață

Hai să meșterim o înghețată handmade pictată cu spumă colorată

Anna Casian-Musteață

Activități frumoase de familie pentru un Advent Calendar

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....