Sunt MAMĂ
Învingem Cancerul

Lecții pe care le-am învățat de la copiii cu cancer

Cât trăim, învățăm. Învățăm de la cei din jurul nostru, învățăm din propriile greșeli, dar cel mai des – învățăm de la copii. Aceștia nu ezită să ne uimească zilnic și să ne ofere câte un duș rece, pentru a ne trezi din amorțeală. Zi de zi ne învață nu să fim perfecți, ci să devenim cea mai bună variantă a noastră, care să-i poată iubi, ocroti și sprijini atunci când vor avea nevoie de noi.

Cele mai importante lecții eu le-am învățat de la copiii mei, iar în ultimul an – de la copiii pe care i-am întâlnit în Spitalul Oncologic. De la Nichita am învățat să fiu veselă mereu, de la Olguța am învățat să zâmbesc, de la Gabi am învățat să nu îmi fie frică de nimic și să privesc moartea ca pe ceva firesc. Da, toți aceștia trei au plecat la îngeraşi şi acum ne veghează din ceruri, dar în amintirile mele ei vor fi vii mereu, pentru că m-au învățat lucruri pe care nu le voi uita niciodată.

Ceilalți copii din secția de Pediatrie Oncologică, împreună cu Stelian:

  • M-au învățat să fiu curajoasă. Pentru că ce-i cancerul? E doar o boală, care trebuie învinsă.
  • M-au învățat să cred că totul va fi bine. Credința ne face puternici și ne ajută să mutăm munții. M-au învățat să gândesc întotdeauna pozitiv. Pentru că gândurile bune atrag binele.
  • M-au învățat să nu mă grăbesc. Pentru că niciodată nu le voi reuși pe toate.
  • M-au învăţat să mă exprim, să le spun oamenilor din jurul meu ceea ce gândesc. Să le spun cât îi iubesc şi cât de norocoasă sunt să-i am în viaţa mea.
  • M-au învăţat să iert. Pe cei din jur şi pe mine. Iertarea aduce pace în sufletele noastre.
  • M-au învăţat să mă împac cu soarta mea. Nu să renunţ, nu să cedez, ci să accept viaţa aşa cum este ea.
  • M-au învăţat să trăiesc. Să trăiesc cu pasiune şi dăruire fiecare clipă a vieţii. Pentru că viaţa asta e atât de scurtă!

Copiii sunt atât de minunaţi! Trebuie doar să ne oprim, să-i admirăm, să-i iubim şi să fim atenţi la mesajele pe care ni le transmit. Mesaje care, pentru noi, maturii, se transformă în lecţii de viaţă.

Cu drag, Anna, mamă de doi eroi!

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

Cum îi fac mai ușoară băiețelului meu șederea în spital

Anna Casian-Musteață

Când ești bolnav/ă, nu te supăra pe Dumnezeu!

Anna Casian-Musteață

Dieta ideală pentru o viață fără cancer + Meniu anticancer

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....