Sunt MAMĂ
Porția de lectură

Lecturi de octombrie: Ce cărți am citit în ultima perioadă

În ultima perioadă reușesc să citesc destul de mult. Cărțile din biblioteca personală le-am lăsat pentru altădată și am decis să merg la fiecare două săptămâni la biblioteca de lângă casă, pentru a împrumuta cărți. Acolo este locul unde găsesc cărți pe care eu nu le am. În plus, așa pot decide dacă o carte merită cu adevărat să ocupe un loc în casa mea. Dacă da, o cumpăr neapărat, mai ales că pe elefant găsesc întotdeauna reduceri bune. 
Iată ce am mai citit în ultima perioadă:

Încă aud muzica noastră în gând de Agnes Martin – Lugand
La început cartea nu mi-a plăcut, dar am zis să-i dau o șansă. Și bine am făcut! Pentru că, după a treia parte lecturată, am înțeles că sunt nerăbdătoare să o citesc mai repede. Povestea de iubire dintre cei doi eroi principali m-a ținut în suspans și eram foarte curioasă să aflu finalul. Chiar dacă e cu happyend, cititorii învață lecții importante: familia și dragostea celui de alături e tot ce contează, iar prin încredere și discuții, toate neînțelegerile pot fi rezolvate. Sunt sigură că, având un pic de răbdare, dupa primele 50 de pagini, te vei îndrăgosti de această carte. 

Îmi pare rău, sunt așteptată de Agnes Martin – Lugand
Ca și cartea anterioară, aceasta mi-a plăcut abia după ce am citit o bună parte din ea. Lecturând-o, am învățat un lucru important: nici un job bun, nici o funcție și nici un salariu decent nu te poate face cu adevărat fericit dacă nu-i ai pe cei dragi alături. O confirmă și eroina cărții, care are de toate, dar într-un final înțelege că toate sunt zadarnice, dacă nu are cu cine-și împărți necazurile și bucuriile. 

25 de grame de fericire de Massimo Vacchetta
Niciodată nu mi-aș fi imaginat că voi citi cu atâta interes o carte despre… arici. Exact! E o carte în care autorul povestește cum i-a schimbat viața un arici de 25 de grame, care pentru el a însemnat de fapt 25 de grame de fericire și începerea unei noi etape. Așa a ajuns să aibă un nou scop, acela de a deschide un centru de reabilitare pentru arici și de a ajuta exemplarele în pericol.

Drumul către libertate de Yeonmi Park
Vreau  să afle toată lumea adevărul șocant despre traficul de persoane. Dacă guvernul chinez ar pune capăt politicii sale nemiloase de a-i timite pe refugiați înapoi în Coreea de Nord, atunci intermediarii nu ar mai avea putere de a le exploata și de a le înrobi pe aceste femei. Dar, desigur, dacă nici Coreea de Nord nu ar fi iadul pe pământ, nici femeile nu ar mai fi nevoite să fugă din țară”, scrie Yeonmi în autobiografia sa despre fuga din Coreea de Nord. Din fericire, Yeonmi, împreună cu mama și sora sa, a reușit să devină libere și să spună lumii întregi povestea sa, dar nu toți locuitorii Coreei de Nord au avut acest noroc. 

Toate cărțile mi-au plăcut, pentru că fiecare are ceva deosebit și m-a ținut în suspans. Cel mai mult însă m-a marcat povestea lui Yeonmi și cred că e o carte pe care trebuie să o citească fiecare dintre noi pentru a prețui cu adevărat libertatea pe care o are.

Dacă ți-au plăcut recomandările mele, te rog să distribui articolul ca să ajungă la cât mai multe persoane.

Pentru mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Mă mai găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

11/40: „Uneori câștigi, alteori înveți” de John C. Maxwell

Anna Casian-Musteață

„Povești despre virtuți și valori” – un must-have pentru biblioteca celor mici

Anna Casian-Musteață

„BINE” de Igor Guzun

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....