Sunt MAMĂ
Confidențe

Lucruri pe care vreau să le fac în această vară pentru starea mea de BINE

Îmi doresc ca această vară să fie altfel, să fie de neuitat și să petrec cât mai mult timp cu oamenii dragi mie. Încă de la începutul lui iunie mi-am promis că vara 2018 va fi una a descoperirilor și a noilor experiențe. Am început-o cu o scurtă vacanță în sat, acolo unde mi-am resetat prioritățile, mi-am făcut ordine în gânduri și mi-am promis  că voi fi o mamă mai bună pentru copiii mei.

Ultima jumătate de an a fost extrem de dificilă pentru mine, dar am primit totul ca pe o lecție, pe care sper că am învățat-o. Am devenit mai puternică și mai grijulie, am învățat să-mi iubesc și să-mi ascult corpul și să mă bucur de fiecare clipă. Iar asta nu e puțin pentru mine, care eram mereu pe fugă, mereu cu gândul să le reușesc pe toate.

Pentru că am înțeles cât e de important să fiu bine cu mine, mi-am propus ca în această vară să practic doar lucruri care să îmi aducă pace și liniște. Am întocmit o listă cu ceea ce vreau să fac și am decis s-o las aici, să fie inspirație și pentru tine, cea care poate îți dorești să potolești furtuna din interiorul tău.

Să mă trezesc dimineața devreme
În ultima perioadă am dormit mult. Organismul meu a avut nevoie de odihnă, iar acum simt că mi-am încărcat bateriile și e timpul să mă trezesc mai devreme. Cine se trezește mai dimineață, mai departe ajunge, cred cu tărie în acest proverb, căci atunci când mă trezeam devreme, reușeam să fac o mulțime de lucruri.

Să râd mai mult
Am plâns? Am plâns mult! De azi înainte voi încerca să râd mai mult, să găsesc în fiecare lucru un motiv de a zâmbi. Râsul e o terapie bună, iar eu anume de asta am nevoie.

Să iau pauze de la online
Îmi dau seama că am scos prea mult din casă și foarte mult timp am petrecut în online. A fost ca un refugiu pentru mine, dar acest lucru nu mi-a făcut bine deloc. Mi-am promis că în această vară, ori de câte ori voi simți că am nevoie de o pauză, să dispar pur și simplu din online.

Să stau singură cu mine
Am tot fost înconjurată de oameni de tot felul, care m-au secat de energie. Vreau ca în următoarele luni să petrec mai mult timp cu mine, să privesc în interiorul meu și să scot la suprafață toate gândurile negative, să le las să curgă și să  fac loc doar pentru bine și liniște.

Să mă rog mai mult
Întotdeauna am avut o relație mai specială cu Dumnezeu și i-am simțit mâna protectoare. Aș fi o nebună dacă aș uita cât de mult m-a ajutat. Eu însă, în ultima perioadă am neglijat această relație și simt că am nevoie de mai multă rugăciune, pentru a-mi reveni din starea în care mă aflu.

Să vizitez muzeele din oraș
În muzeu mă simt liniștită și parcă uit de restul lumii. Mi-am propus ca în această vară să vizitez împreună cu copiii mei toate muzeele din oraș, să vorbim mai mult despre istorie și despre strămoșii noștri. Consider că este foarte important să ne cunoaștem și să facem pace cu trecutul.

Să citesc mai mult
Nici un alt lucru nu mă face să mă simt mai bine decât lectura. Când citesc, îmi place să iau poziția unui personaj și să-i trăiesc povestea. În ultima perioadă am citit puțin, de aceea îmi doresc ca în această vară să acord mai multă atenție lecturii.

Să fac sport/să alerg
Sportul este foarte important pentru starea de bine, iar eu asta vreau să fac: să alerg mult și să uit de toate cele rele. Nu voi face asta zilnic, dar măcar atunci când voi simți că se umple paharul, simt și știu că trebuie să-l golesc cu ajutorul sportului.

Să cânt
Dintotdeauna mi-a plăcut să cânt, dar în ultimele luni am lăsat deoparte această pasiune. Împreună cu soțul am decis că vom scrie cântecele preferate într-un caiet, iar atunci când starea de bine ne va părăsi, o vom readuce cu ajutorul muzicii.

Să privesc multe filme
Filmele mă umplu de inspirație și energie, dar nu am mai vizionat un film cap-coadă de foarte mult timp. Cred că e timpul să-mi fac timp și pentru asta. Mai ales pentru comedii, care oferă o stare generală de bine.

Să merg în pelerinaje
Îmi place mult să călătoresc, iar în această vară mi-am propus să merg în pelerinaje la mănăstirile din țara noastră. Aceste pelerinaje îmi aduc o stare de liniște și pace, care nu poate fi descrisă prin cuvinte.

Tu ce activități faci pentru a-ți asigura starea de bine?

Dacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un like și pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Alăptarea – un moft sau o necesitate?

Anna Casian-Musteață

Cum am alăptat 2 ani și 4 luni și de ce am optat pentru înțărcarea blândă

Anna Casian-Musteață

Grădină Zoologică sau loc pentru dezvoltarea business-ului?

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....