Sunt MAMĂ
Confidențe

Lucruri pentru care sunt recunoscătoare și care îmi fac viața mai frumoasă

Viața este frumoasă, iar dacă uneori ne mai pune la încercări, trebuie neapărat să le acceptăm, să trecem cu bine peste ele și să urcăm spre noi culmi. Săptămânile trecute  la americani și francezi a fost Ziua Recunoștinței (engleză: Thanksgiving Day, franceză: Jour de l’Action de grâces) și mare păcat e că nu se sărbătorește și la noi.

Deși ar trebui să fim recunoscători în fiecare clipă, o astfel de zi poate ne-ar face mai buni, ne-ar provoca oarecum să spunem un mulțumesc oamenilor din viața noastră și să apreciem și mai mult ceea ce avem, să stăm mai mult cu familia și să petrecem momente de neuitat alături de ei.

Această sărbătoare m-a făcut să analizez ceea ce am, să fac o listă cu lucrurile pentru care sunt recunoscătoare și să-mi doresc și mai mult bine, iar pentru asta să lucrez și mai mult. Căci binele pornește de la fiecare dintre noi.

 • Sunt recunoscătoare pentru simplul fapt că trăiesc, care nu e simplu deloc. Aș fi putut să nu fiu, iar dacă sunt, înseamnă că am o menire pe acest pământ.
 • Sunt recunoscătoare pentru sănătate. Pentru sănătatea mea și, mai ales, pentru cea a copiilor mei și a oamenilor dragi. E foarte important să fiu eu sănătoasă, dar dacă sunt bine copiii mei, dacă nu-i doare nimic, dacă rezultatele analizelor arată bine, oare cum aș putea să nu fiu recunoscătoare?
 • Sunt recunoscătoare că am acoperiș deasupra capului, că am o casă. Chiar dacă în fiecare lună trebuie să achit pentru ea, să dau mulți, mulți bani unei bănci, e casa pe care am visat-o și locul unde îmi pot crește în pace copiii.
 • Sunt recunoscătoare părinților mei pentru că au investit în mine, m-au iubit și au făcut tot posibilul ca eu să ajung unde sunt acum.
 • Sunt recunoscătoare soțului meu pentru că mă susține în fiecare moment și mă încurajează să fac lucruri pe care îmi e frică să le fac, chiar dacă ele contribuie la starea mea de bine. Cu ajutorul lui eu devin în fiecare zi mai bună.
 • Sunt recunoscătoare pentru toți oamenii faini din viața mea. Fie că îi cunosc, fie că nu, fiecare om cu care am discutat, m-a motivat să vreau să fiu ceea ce sunt acum.
 • Sunt recunoscătoare oamenilor care mi-au pus piedici, care mi-au zis că eu nu pot, care m-au lovit pe la spate. Datorită lor, eu azi sunt mai bună.
 • Sunt recunoscătoare oamenilor care îmi citesc blogul. Datorită vouă, eu scriu, încerc să dau ce-i mai bun din mine și să vin cu articole care să vă inspire.
 • Sunt recunoscătoare soțului că îmi pregătește ceai/cafea, că mă lasă dimineața să dorm mai mult, că are grijă de copiii noștri, lăsându-mă pe mine să lucrez în liniște.
 • Sunt recunoscătoare pentru că am o vedere bună și pot citi mult.
 • Sunt recunoscătoare pentru toate momentele mele de pace,  pentru că e pace în țara noastră și nu trebuie să ne ascundem.

Sunt încă multe alte lucruri pentru care sunt recunoscătoare, care nu sunt obiecte, ci sunt trăiri, oameni, momente frumoase sau mai puțin frumoase. Dar le păstrez în agendă și le citesc ori de câte ori cad la pământ.

Voi pentru ce sunteți recunoscători?

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să provoace și pe  prietenii tăi să fie recunoscători.

Te aștept și pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu fotografii și momente interesante. De asemenea, pe mine mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Sursa foto – Pixabay

Postat recent

De ce dispar periodic din online

Anna Casian-Musteață

Ce am învățat la întâlnirea cu psihosociologul francez Jacques Salomé

Anna Casian-Musteață

Dupa naștere sunt altfel. Și-mi place!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....