Sunt MAMĂ
Mame ca tine

Mamelor, nu mai puneți etichete altor mame!

Deseori citesc postări ale mamelor care scriu despre alte mame, despre cât sunt acestea de perfecte și cum s-au săturat celelalte să le tot vadă fotografiile din vacanțe, cu familia fericită, cu cărți și pahare cu vin, cu mâncare gustoasă, de parcă numai așa le este viața. Într-adevăr, poate chiar așa e viața unor femei, poate că ele chiar au o viață perfectă.

Nu reacționez la aceste postări, dar atunci când am fost eu atacată, nu am putut să tac. Dacă scrii de bine, ești criticat, iar dacă spui de rău – la fel, așa că azi eu voi veni cu un mesaj către femeile care nu pot dormi de grija altora.

Omul vede ceea ce vrea să vadă și dacă voi credeți că o mamă e perfectă (voi o spuneți în bătaie de joc, bineînțeles), asta e pentru că așa o vedeți voi. Ea, de fapt, e o femeie, o mamă ca toate celelalte. Doar că are mai multă grijă de familia sa, de ceea ce pune în farfurie, de oamenii dragi care o înconjoară. Și dacă are o viață de care e mulțumită, care e treaba voastră?

Nimeni nu postează pe rețelele de socializare mai mult decât crede de cuviință. În general, majoritatea lasă să se vadă doar binele și frumosul, pentru că omul vrea să împartă cu ceilalți momentele frumoase. Ce-ați zice despre o mamă care ar scrie că azi a avut o zi atât de aiurea, încât a fost la un pas de a-și pălmui copiii? Ați anunța responsabilii de la Protecția Copilului?, ați spune că e nebună și că trebuie să meargă la un specialist?

Tocmai din acest motiv majoritatea mamelor postează doar ceea ce e frumos. Pentru că, dacă ar pune acum pe o rețea de socializare o fotografie cu copilul său jucându-se în glod, mâncând din farfuria pisicii (pentru că incidente se mai întâmplă) voi ați spune că nu e sănătoasă, că o să i se îmbolnăvească copilul, că etc, etc, etc.

Sincer, m-am săturat să văd la tot pasul femei care atacă și pun etichete altor femei. E trist să vezi că asta vine din partea altor mame.  Atunci când devenim mame ar trebui să fim mai bune, mai cuminți, mai cumpătate, dar noi nu ne putem ține în frâu emoțiile și atacăm alți oameni.  Avem de unele, dar nu avem de altele. Suntem frumoși tocmai pentru că suntem diferiți. De noi depinde cum va fi lumea în care trăim. Dacă semănăm lumină, lumină culegem, iar dacă semănăm rău, rău vom avea. Să fim atenți la ceea ce spunem și ce gândim despre alți oameni și atunci și viața noastră va fi perfectă! Pentru că va fi așa cum ne-o dorim noi!

Să privim mai mult în interiorul nostru, în familia noastră.  Să avem grijă de cei dragi nouă și atunci nu vom avea timp pentru a pune etichete celor din jur. Pentru că vom fi ocupați. Pentru că în familia și în sufletul nostru sunt atâtea de reparat…

Nu vă clădiți fericirea etichetând pe alții. Trăiți-vă propria viață!

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

Tu cum le reușești pe toate?

Anna Casian-Musteață

Să naști copii acum e un act de curaj. Oare?

Anna Casian-Musteață

Cum e să ai doi copii cu diferența de vârstă mică între ei

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....