Sunt MAMĂ
Meșter Faur Uncategorized

Meșterim un tablou din hârtie colorată pentru 8 martie: „Câmpul cu flori”

Oricât de obosiți am fi, trebuie să ne facem timp și pentru copiii noștri. Pentru a crește fericiți și cu încredere de sine, aceștia au nevoie de joc, precum de aer, deoarece anume prin joacă ei învață absolut totul: să se descurce în viață, își dezvoltă anumite abilități, scapă de stres.


Pentru copii este foarte important să le dăruiască oamenilor dragi lucruri făcute cu mânuțele lor. Aproape în fiecare zi Stelian și Cecilia mă roagă să meșterim câte ceva pentru bunica, pentru nana, pentru verișoara, pentru mătușa. Deoarece se apropie ziua de 8 martie, când toate femeile așteaptă să primească daruri, dar și să ofere, azi îți propun să confecționezi cu copiii tăi un tablou cu flori, pentru a-l dărui oricui doresc cei mici. 

Materiale necesare

Pentru a meșteri un astfel de tablou, ai nevoie de:

  • Carton colorat (de culoare verde)
  • Hârtie colorată
  • Lipici
  • Foarfece

Cum se confecționează

Totul e cât se poate de simplu!

  • Pentru că cei mici încă nu pot mânui bine foarfeca, le-am decupat eu câteva floricele din hârtie colorată.
  • Pe cartonul colorat, aceștia au lipit haotic floricelele. Cecilia preferat să le aranjeze în rânduri drepte, iar Stelian le-a prins așa cum i-a venit mai bine.  Totuși, dacă florile sunt lipite haotic, efectul e mai frumos.
  • Am lăsat tabloul să se usuce bine, apoi l-am înrămat.

Copiii mi-au zis că aceste tablouri sunt pentru mine, așa că și-au găsi locul pe „peretele magic” din casa noastră, despre care vă voi povesti într-un alt articol. 

Uneori jocul cu hârtia îți poate părea plictisitor, însă pentru copii acesta este o adevărată bucurie. Oferă-le astfel de momente și vei vedea că rezultatul minunat nu se va lăsa mult așteptat!


Pentru a vedea și alte idei de jocuri cu hârtia, dar și diverse sfaturi din experiența mea de părinte, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului!

Postat recent

Pictăm cu degețelele puf de păpădie

Anna Casian-Musteață

Decorațiuni simple de Paște, pe care le putem face împreună cu copiii

Anna Casian-Musteață

Proiect DIY: Căsuța cu Povești din cutie de la cadouri

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....