Sunt MAMĂ
Porția de lectură

„Mica enciclopedie HYGGE – rețeta daneză a fericirii” de Meik Wiking

Dacă toate momentele noastre de fericire și plăcere au un nume, atunci acesta este HYGGE. Chiar și acum, când scriu acest articol, trăiesc un moment hygge – e dimineață, toți ai casei dorm, e liniște, soarele abia răsare, iar eu mă simt bine și gata să trăiesc o nouă zi. Despre asta e hygge, despre plăcerea și bucuria care vine din lucruri mărunte, despre calm, liniște și siguranță, despre comfort și pace.

Cartea „Mica enciclopedie HYGGE – rețeta daneză a fericirii” de Meik Wiking este o rețetă a fericirii, pentru că autorul ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să trăim momentul și să găsim nori frumoși chiar și pe cel mai întunecat cer. De ce rețeta daneză? Conform studiilor, locuitorii Danemarcei și ai țărilor scandinave în general, sunt cei mai fericiți oameni, aceste țări situându-se întotdeauna pe primele 10 poziții în cadrul sondajelor.

În Danemarca starea de bine – hygge – este caracterizată prin lumină, acasă, îmbrăcăminte, împreună, mâncare și băutură, Crăciun. Lumina înseamnă în starea hygge multe lumânări, scânteile focului, apusul și răsăritul soarelui. Acasă și împreună înseamnă oameni dragi, în compania cărora te simți bine și alături de care poți pregăti diverse gustoșenii, pentru a savura momente hygge: cafea, ciocolată fierbinte, bomboane, prăjituri, kagemand (omul-prăjitură), pâine coaptă acasă. Hugge sunt ciorapii de lână, puloverele călduroase, păturile sub care te ascunzi în zilele reci de iarnă, cu o ceașcă de cafea și o carte interesantă. Tot hygge este și Crăciunul, sărbătoare în preajma căreia danezii se adună cu toții în jurul mesei, își fac diverse cadouri, meșteresc decorațiuni și se bucură că sunt împreună.

Mie mi-a plăcut foarte mult această carte, atât de mult încât o voi ține mereu la vedere, iar atunci când voi avea mevoie să creez momente hygge, mă voi inspira din ea. Se citește ușor, e plină de culoare și de imagini care liniștesc. Fiecare pagină am citit-o doar în momente hygge – dimineața sau seara, iar asta parcă i-a adăugat și mai mult farmec. Iar coperta…e pur și simplu minunată!

Acum citesc a doua carte a autorului, „Mica enciclopedie Lykke – în căutarea celor mai fericiți oameni din lume”, dar despre ea voi scrie în următorul articol. Până atunci, te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă mai găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Lectură plăcută și nu uita să-mi spui cum ți-a părut cartea!

Cu drag, Anna, mamă îndrăgostită de cărți!

Postat recent

„Miercuri, respirăm” de Ioana Chicet-Macoveiciuc

Anna Casian-Musteață

„Grădina de Sticlă” de Tatiana Țîbuleac

Anna Casian-Musteață

Biblioteca celor mici: Noi cărți pentru copiii mei

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....