Sunt MAMĂ
Confidențe

Micile bucurii care ne încălzesc serile friguroase

Îmi plac zilele friguroase, atunci când stau în casă, sub plapumă, cu o carte bună în mână. Sau atunci când stau la bucătărie și pregătesc ceva gustos pentru familia mea. Sau atunci când încălzesc bine casa și pot sta îmbrăcată în haine subțiri, de vară. Dar îmi plac și serile, pentru că seara ne adunăm cu toții acasă și ne bucurăm de prezența fiecărui membru, mâncând ceva călduț și gustos, bând ceai fierbinte și discutând despre cum a fost ziua.  

Bucuria vine din lucruri mărunte, iar căldura – din micile bucurii pe care ni le putem crea noi înșine. Pentru noi, mamele, cam toate serile sunt la fel, însă de noi depinde cum privim lucrurile și care pate a paharului o vedem.

În ultima perioadă, obișnuiesc să-mi creez mici bucurii care să-mi încălzească serile friguroase de toamnă și să aducă și mai mult comfort în familie.

Ne culcușim toți patru în pat pentru o porție de giugiuleli și îmbrățișări
Știai că: avem nevoie de 4 îmbrățișări pe zi ca să supraviețuim, 8 ca să ne menținem și 12 ca să creștem? De ceva timp, încercăm să ne îmbrățișăm cât mai mult, pentru că avem atâta nevoie de aceste îmbrățișări…

Bem ceai
Chiar dacă e seară, noi ne-am făcut o obișnuință din a bea ceai atunci când venim cu toții acasă. Ceaiurile MEG, preferatele noastre, nu doar ne încălzesc, dar ne ajută să creăm și un moment magic. Ador acest moment!

Purtăm ciorapi groși și pufoși
Eu așteptam perioada rece a anului anume pentru acest moment – să încalț ciorapi groși. Fac parte din categoria oamenilor care poartă ciorapi și vara, însă atunci optez pentru ciorapi subțiri, pe când acum, îi încalț pe cei groși. Să fie cât mai groși și cât mai pufoși!

Aprindem lumânări
Pentru mine, lumânarea este nu doar cea care luminează, ci și cea care încălzește. Ador să am lumânări aprinse în casă. De obicei, folosesc lumânări simple, de ceară de albini, cu ajutorul cărora facem și aromoterapie. Dar îmi plac și lumânările parfumate.

Facem rugăciune
Inimile noastre au și ele nevoie de încălzire. Ei bine, noi le încălzim cu ajutorul rugăciunii. Ne așezăm cu toții în genunchi și îi mulțumim lui Dumnezeu pentru că suntem bine. Copiii rostesc rugăciunile pe care le cunosc, apoi, cu inima caldă, ne culcăm și citim povești. Pentru noi acest ritual este foarte important, pentru că simțim că ne unește și mai mult.

Cântăm și dansăm
Copiilor mei le place să cânte. Uneori, îi lăsăm pe ei să ne cânte ceea ce știu, iar alteori cântăm împreună. Adesea, punem muzică și dansăm. Dansul ne încălzește, dar și ne ajută să eliberăm emoțiile negative și stresul.

Tu cum îți încălzești serile friguroase de noiembrie? Ce ritualuri practicați în familie?

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle și alții despre el.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

u drag, Anna, mamă de doi!

Sursa foto – Unsplash

Postat recent

Sunt blogger! Nu sunt influencer!

Anna Casian-Musteață

6 lecții pe care le-am învățat în cei 6 ani de căsnicie

Anna Casian-Musteață

Micile bucurii ale lunii mai

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....