Sunt MAMĂ
Confidențe

Motivele mele de fericire

Se spune că, odată ce devenim mai conștienți de ceea ce ne aduce fericirea, începem să fim și mai fericiți. Pentru mine fericirea se asociază cu liniștea și pacea din casă mea, împlinirea pe plan profesional și sănătatea familiei mele. Dar există atâtea mii de motive de fericire, pe care noi le trecem cu vederea… Sunt acele bucurii mici, care se tot adună una lângă alta, aducându-ne starea de fericire, pe care fiecare dintre noi își dorește să o simtă cât mai des. Fericirea stă în mâinile noastre și nu costă nimic. Trebuie doar să o conștientizăm asta.

Iată motivele mele de fericire:
1. Soțul și copiii mei. În fiecare dimineață în care mă trezesc lângă ei, înțeleg cât de fericită și norocoasă sunt să-i am.
2. Oamenii care mă înconjoară. Eu întotdeauna am avut parte de oameni buni în viața mea, care m-au ajutat la nevoie. Iar cei care mi-au dat cu piciorul, m-au învățat să fiu mai precaută.
3. Cititorii blogului și urmăritorii mei de pe Instagram. Poate părea de râs, dar pentru mine nu e fericire mai mare că atunci când văd că ceea ce scriu e citit, iar cititorii chiar au încredere în mine și sfaturile le sunt utile. Iar când primesc zilnic zeci de mesaje pe Instagram, înțeleg că ceea ce fac nu e în zadar.
4. Am părinții în viață. Din păcate, mulți dintre cunoscuții mei nu se mai pot bucura de prezența mamei și a tatălui. Eu sunt o norocoasă să-i am alături pe părinți în cele mai importante momente ale vieții. De asemenea, frații și sora mea sunt cu adevărat motive de fericire.
5. Stelian e sănătos. De când Stelian s-a tratat de cancer, nu încetez să-i mulțumesc lui Dumnezeu că îl am alături. A fost o perioadă extrem de dificilă, de aceea acum mă bucur cu toată inima că băiețelul meu e bine. Bineînțeles, și sănătatea Ceciliei, a soțului și a tuturor celor dragi e la fel un motiv de bucurie.
6. Port sub inimă o viață. Nu cred că este ceva mai frumos pe lumea asta decât să știi că în tine trăiește o nouă viață, că în curând o vei aduce pe lume. Pentru mine sarcina e cu adevărat un moment extraordinar, pentru care sunt recunoscătoare Celui de Sus.
7. Pot mânca ce îmi doresc și cât îmi doresc. Când mă gândesc la câți oameni flămânzi sunt pe lumea asta, nu pot să nu fiu recunoscătoare pentru faptul că am ce pune pe masă copiilor, că pot mânca oricând, că nu ducem foame. De asta încerc să apreciez acest moment și să mă bucur de el oricât de mult pot. Mâncăm ca să trăim, de aceea trebuie să avem și mare grijă la ceea ce băgăm pe gură și la calitatea alimentelor, însă acesta e un alt subiect.
8. Apusurile de soare. De la fereastra apartamentului în care locuim pot admira zilnic niște apusuri superbe. E un motiv de reală fericire, când parca nimic pe lumea asta nu mai contează. Păcat că apusurile durează foarte puțin…
9. Am un acoperiș deasupra capului. Câți dintre noi oare apreciază faptul că nu dorm sub cerul liber, prin scurgeri de canalizare sau în frig și ploaie? Ni se pare ceva normal să avem o casă, uneori mai spațioasă decât e necesar, dar uităm că undeva sunt copii care luptă cu frigul, bătrâni care caută o pătură cu care să se învelească în timp ce ațipesc pe la subterane. Sunt recunoscătoare pentru că am un pat cald, o pernă moale și o plapuma călduroasă, iar asta îmi aduce fericire în toți porii.
10. Faptul că trăiesc, respir și mă pot bucura de viață. Nu sunt conectată la aparate, nu am nevoie de diverse dispozitive pentru a respira său merge, văd lumea cu ochii mei sănătoși.

Dar pe tine ce te face fericit/ă? De câte ori ai analizat ceea ce ai și ai mulțumit pentru acele lucruri/momente?

Dacă rezonezi cu ceea ce am scris mai sus, distribuie articolul ca să-l citească și prietenii tăi.

Cu mai multe postări interesante și utile, te aștept pe pagina de Facebook a blogului, dar să știi că mă găsești și pe Instagram, Pinterest, YouTube, Goodreads și Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Lucruri pentru care sunt recunoscătoare și care îmi fac viața mai frumoasă

Anna Casian-Musteață

Dupa naștere sunt altfel. Și-mi place!

Anna Casian-Musteață

Micile bucurii ale lunii ianuarie

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....