Sunt MAMĂ
Porția de lectură

„Nimic nu se schimbă până când tu nu te schimbi” de Mike Robbins

Știut lucru, totul vine din interiorul nostru. Dacă gândim de bine, avem parte de el. Dacă gândim negativ, atragem negativismul. În ultima perioadă mi-am propus să citesc cât mai multe cărți motivaționale, nu neapărat pentru a căpăta cumva motivație, ci pentru că am tot auzit pe grupurile de cititori că aceste cărți sunt o pierdere de timp și am vrut să verific 🙂 dacă e așa. Ei bine, pentru mine absolut ORICE carte e bună, pentru că din fiecare învăț ceva, iar noi cât trăim – învățăm.

Am în bibliotecă mai multe cărți motivaționale, dar atunci când a trebuit să aleg, mâna mi s-a dus spre „Nimic nu se schimbă până când tu nu te schimbi” de Mike Robbins. Era august și imaginea de pe copertă m-a dus cu gândul la mare, la odihnă, la meditație. Da, am ales cartea pentru că mi-a plăcut coperta!

A fost o alegere bună, pentru că e o carte care se citește destul de ușor, motiv pentru care o recomand celor care vor să citească o carte motivațională fără prea mulți termeni necunoscuți și complicați.

Am citit cele 40 de capitole dintr-o răsuflare și am înțeles (pentru a câta oară!) că nimic nu se schimbă până când nu ne schimbăm noi. Asta a demonstrat și autorul, care a relatat despre calea parcursă de el pentru a deveni optimist și a pune mereu binele în față.

Concentrează-te pe ceea ce contează, Nu uita că o zi proastă pentru orgoliu este o zi bună pentru suflet, Fii îngăduitor cu tine, Să nu cazi în capcana comparației, Ai încredere în instinctul tău, Dă-ți voie să plângi. Acceptă neputința, Nu uita că tu însemni mai mult decât ceea ce faci, Ia viața așa cum e, Lasă lucrurile să ți se întâmple cu ușurință, Acceptă-te așa cum ești, Concentrează-te pe lucrurile care depind de tine, Lasă-ți lumina să strălucească, Trăiește ca și cum ar urma să mori (pentru că până la urmă asta se întâmplă) sunt doar câteva dintre denumirile capitolelor, pe care eu le-aș numi mai degrabă sfaturi bune de pus în ramă și de agățat pe un perete, de citit în fiecare dimineață și de dat mai departe și altora. Pentru că noi prea luăm totul în serios și uităm să trăim cu adevărat.

Dacă recomand cartea? Merită să-i dai o șansă, zic!

O găsești pe elefant.md.

Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să afle și alții despre „Nimic nu se schimbă până când tu nu te schimbi” de Mike Robbins.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

„Lorelei” de Ionel Teodoreanu

Anna Casian-Musteață

43/40: „De ziua mamei. O poveste de iubire” de Graham Swift

Anna Casian-Musteață

Din dragoste pentru cărți sau CÂND reușesc să citesc

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....