Sunt MAMĂ
Copii

Nu mai judecați mamele care-și poartă copiii cu căciulițe atunci când e cald!

Odată cu venirea anotimpului cald, tot citesc prin grupurile de mame diverse situații și afirmații de genul: „scoateți căciulițele de pe capul copiilor!, afară e cald, de ce purtați copiii cu căciuliță?, etc”. Ei bine, eu am încetat să mai comentez la asemenea postări, dar vreau să-mi spun aici părerea și să explic din propria experiență de ce unele mame pun copiilor căciulițe pe cap atunci când afară e cald sau foarte cald.

Anul trecut, pe parcursul primăverii și a verii, Stelian făcea cure de chimipterapie, respectiv – nu avea păr pe cap și spunea întotdeauna că îi e frig, cerând căciulița. Evident, era o căciulă subțire, dar tot era întrebat de cei din jur „dacă nu îi e cald la păr”. Bine că el era suficient de matur și le răspundea fără nici o jenă, spunându-le că nu, dar eu mă simțeam destul de aiurea la asemenea întrebări.

De atunci am încetat să mai judec mamele dupa felul în care își îmbracă copilașii. Dacă e vară  și un copil e în vestă, are motive. Dacă e cu ciorapi și sandale, la fel. Iar dacă poartă căciulă, poate nu are păr pe cap și vrea să ascundă chelia, poate îi e frig la urechi, poate, poate, poate…

Ce-ar fi dacă am avea grijă de copiii noștri, fără să ne băgăm nasurile în treburile altora? Fiecare decide cum să se îmbrace, cum să-și îmbrace copilul sau cum să vorbească/comporte cu el. Excepție fac momentele când părinții bruschează copiii atât fizic, cât și verbal, și suntem obligați să intervenim. În rest, e fix treaba fiecăruia ce haine și cum le poartă.

Nu ar fi mai bine să le dăruim acelor copii zâmbete și iubire, decât să-i întrebăm dacă nu cumva le e prea cald sau frig? Poate părinții lor știu mai bine care e situația?

Tu ce crezi?

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

3 expresii magice pe care e bine să-i învățăm pe copii să le folosească

Anna Casian-Musteață

Când vine Zâna Măseluță?

Anna Casian-Musteață

„Bună ziua!”, „Mulțumesc!”, „Te rog!” nu-s doar cuvinte…

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....