Sunt MAMĂ
În lumea jocului

O nouă metodă de a învăța animalele prin joc

Copiilor mei le place la nebunie noua metodă de a învăța animalele, metodă pe care bănuiesc că nu sunt singura care o aplic. Aceasta constă în învățarea unui singur animal într-o zi, prin intermediul diverselor materiale și jocuri.

Primul animal care l-am învățat astfel, a fost oaia. Cât copiii au dormit, eu am pregătit diverse activități pe care ei trebuie să le facă, pentru a afla cât mai multe informații despre oiță. Astfel, am confecționat un puzzle – oiță, pe care ei l-au rezolvat, dupa care am discutat despre acest animăluț: unde trăiește (animal domestic/sălbatic), ce mănâncă, cum face, ce ne dă oaia (lână, din care facem căciuli și fulare și lapte, din care facem brânză), cum se numește puiul oii, etc, le-am arătat-o în mai multe cărți, dupa care s-au jucat cu oița pe care o au ei. 

A doua zi, înainte de a pleca la grădiniță, Cecilia m-a atenționat că seara vom învăța un alt animal. Și iată așa, zi de zi, prin joc, descoperim toate animalele, fie sălbatice sau domestice. Evident, pe zi ce trece, activitățile devin tot mai diverse.

E o metodă interesantă pentru copii, deoarece sunt folosite jucării, figurine, puzzle-uri, cărți cu imagini, cărți de colorat, cărți cu aplicații, planșe, abțibilduri, etc, și implică diverse activități, ceea ce pe ei chiar îi fascinează.

Cum decurg lecțiile noastre, vezi în fotografii. 

Pentru a vedea și alte idei de jocuri și activități, nu ezita să dai un like paginii de Facebook a blogului, dar și să mă urmărești pe Instagram.

Postat recent

18 idei de activități creative cu castane

Anna Casian-Musteață

Pas cu pas: puzzle din bețe de lemn de la înghețată

Anna Casian-Musteață

Cum să faci ștampile colorate din legume

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....