Sunt MAMĂ
Confidențe

Obiceiurile mele sănătoase de la început de zi

Dimineața este pentru mine cea mai importantă parte a zilei. Dimineața reușesc să fac atâtea lucruri câte nu le fac pe parcursul zilei. Dar pentru asta a fost nevoie de mult antrenament și voință. Pentru a ajunge la această „performanță”, am practicat mult timp diverse obiceiuri, până am găsit ceea ce mi s-a potrivit modului meu de viață. Iată ce obiceiuri sănătoase practic în fiecare dimineață și care au fost pașii pe care i-am urmat până acum.

Ora trezirii
Pentru mine trezirea sau „o dimineață devreme” începe la 6:30-7:00. Știu, e târziu, însă eu sunt pasăre de noapte, mă culc pe la 23:00-24:00-01:00 și pentru a fi productivă pe parcursul zilei, am nevoie de 6-7 ore de somn. Din acest motiv mă trezesc la această oră și chiar reușesc să rezolv multe lucruri până merg la serviciu, la ora 09:00.

Un pahar de apă călduță, înainte de micul dejun
Pentru deprinderea acestui obicei am avut nevoie de mult timp. Adesea uitam să beau apă, dar de fiecare dată când o făceam, vedeam rezultate. Astfel, m-am impus să beau în fiecare dimineață un pahar de apă la temperatura camerei, uneori cu lămâie, și am ajuns ca acum, involuntar, cum mă ridic din pat, să merg la bucătărie să îmi beau apa. Ce beneficii are? Pe mine m-a ajutat să scap de constipație.

Rugăciune
Mulți practică meditația. Pentru mine este important să fac dimineața rugăciune. Liniștea din casă, gândurile limpezi, fără griji… Nu găsesc perioadă mai potrivită pentru a face acest lucru. Cred că e bine ca fiecare dintre noi să-și facă timp pentru o discuție cu divinitatea și cu sine

Metanii, apoi câteva exerciții
Rugăciunea de dimineață este întotdeauna însoțită de metanii. Eu nu le privesc ca pe exerciții fizice, însă nu pot nega faptul că sunt o bună metodă de a trezi mușchii și de a dezmorți oasele. Când termin rugăciunea de dimineață, fac și câteva exerciții pentru picioare, mâini și spate.

Micul dejun
Pentru mine este foarte important să-mi iau micul dejun. Fie că e vorba de o farfurie cu terci de ovăz, o budincă de chia, o felie de pâine cu roșii și avocado, pâine cu unt, clătite, păpănași, ouă fierte sau o felie de pâine cu dulceață, nu trec niciodată peste micul dejun. De asemenea, în fiecare dimineață beau o ceașcă cu ceai sau cafea.

Abia dupa ce am făcut aceste 5 lucruri, îmi pot începe ziua cu succes. Până merg la serviciu, reușesc să scriu câteva articole, să pregătesc haine pentru copii, să pun haine la spălat sau să fac paturile. Dacă le fac pe toate astea, atunci când revin acasă, mult mai ușor îmi este să le fac pe celelalte – ordine, mâncare, jocuri cu copiii.

Cum arată diminețile tale? Sunt foarte curioasă: ce obiceiuri ai dimineața, ce ritual respecți și ce este important pentru tine să faci la început de zi? Aștept răspunsurile tale în comentarii.

Te aștept și pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde postez zilnic. De asemenea, mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Sursa fotografiei principale – Pixabay

Postat recent

Jurnal de sarcină: Cum a trecut primul trimestru

Anna Casian-Musteață

De ce dispar periodic din online

Anna Casian-Musteață

Cum faci de citești atât de mult?

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....