Sunt MAMĂ
Parteneriat

Pașii pe care-i urmez în fiecare dimineață pentru îngriirea tenului

De câțiva ani acord o atenție deosebită îngrijirii tenului. Sunt conștientă de faptul că mulți oameni te apreciază dupa felul în care arăți, iar un ten curat, bine îngrijit, întotdeauna va înseamna un mai mare respect din partea interlocutorului. Evident, contează mult cum și ce vorbești, însă până ajungi să deschizi gura, îți este apreciat exteriorul. Tocmai de asta, încerc să am grijă de mine cât pot de mult, iar asta înseamnă – mișcare, alimentație corectă și folosirea produselor de îngrijire calitative, potrivite vârstei.

Azi vreau să vă povestesc despre câteva produse și să vă spun mai multe despre pașii pe care-i urmez în fiecare dimineață pentru îngrijirea tenului. Mie nu îmi place să port machiaj, dar acest lucru nu înseamnă că nu am grijă de pielea feței și nu aplic diverse produse, pentru a-i menține elasticitatea, fermitatea și luminozitatea, dar și pentru a preveni îmbătrânirea acesteia.

În primul rând, în fiecare dimineață respect trei reguli, pe care eu le consider extrem de importante:

Curățarea tenului cu gel special
Imediat dupa ce mă trezesc, îmi spăl fața cu gelul de curățare de la Equilibra. Până acum îl foloseam pe cel cu Aloe Vera, dar de când a apărut noua gamă, îl folosesc pe cel cu Cărbune Activ. Îmi place că își face foarte bine treaba – curăță tenul și-l lasă moale și catifelat. Chiar și soțul îl folosește și ambii suntem extrem de mulțumiți de el. Noi îl aplicăm dimineața și seara,  masăm un pic pe piele cu ajutorul unui burețel, dupa care clătim bine.

Poate că te întrebi pentru ce să spălăm dimineața fața cu un astfel de gel, când putem folosi doar apă curată,  dar trebuie să știi că pe parcursul nopții, chiar dacă ai spălat seara fața, pe piele se adună foarte multe impurități și  sebum, care trebuie înlăturate. Ei bine, acest gel asta și face.

Tonifierea cu o loțiune tonică
Dupa curățarea tenului, următoarea etapă este tonifierea. Pentru acest pas, eu folosesc o loțiune tonică de la Cistaia Linia, care are scopul de a echilibra pH-ul pielii și de a închide porii, pregătind tenul pentru o nouă zi. Eu aplic câteva picături pe o dischetă demachiantă, dupa care tapotez discret pe față.

Aplicarea cremei hidratante
Dupa ce loțiunea tonică s-a uscat bine, aplic crema hidratantă de la Ivatherm, cea de care nu mă despart de ani buni, fie că e iarnă sau vară. Ideal ar fi să aplic peste aceasta o cremă cu filtru solar, însă rareori o fac, deși îmi dau seama că asta ar trebui să fie al patrulea pas în rutina mea de îngrijire zilnică.

Cu ajutorul cremei hidratante știu că am tenul protejat și hidratat pe parcursul întregii zile. Iar dacă mai am la îndemânăși e și foarte cald afară, am grijă să folosesc și o apă termală de la Ivatherm, care răcorește și dă un plus de hidratare pielii.

Sunt curioasă: voi ce pași urmați în îngrijirea tenului dimineața? Ce produse folosiți și sunteți mulțumite de ele?

Dacă v-a plăcut articolul, aș fi recunoscătoare dacă l-ați distribui, astfel încât să ajungă la cât mai multe femei.

Vă aștept și pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări interesante și utile. De asemenea, mă mai găsiți pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

De ce îmi duc copiii la spectacolele jucate de Planeta Clounella

Anna Casian-Musteață

Gentuțele-organizatoare – ideale pentru camera copiilor și nu numai

Anna Casian-Musteață

Descoperirea lunii: spuma de curățare de la Gosh. Impresii dupa 30 de zile de utilizare

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....