Sunt MAMĂ
Meșter Faur

Proiect DIY: Căsuța cu Povești din cutie de la cadouri

Deseori, când vine vorba de citit povești, copiii mei se ceartă, căci unul vrea o poveste, iar celălalt – alta. Pentru a-i împăca pe ambii, dar și pentru că în perioada sărbătorilor de iarnă au primit multe cutii cu cadouri, am decis să le reciclăm și să facem o căsuță cu povești. Căsuța este foarte frumoasă pentru că au decorat-o ei, iar eu doar i-am îndrumat. Așteptăm deja momentele prielnice pentru a citi povești.

Ideea de a face o căsuță cu povești a venit de la copii, dupa ce Cecilia a cântat toată luna decembrie cântecul „Căsuța cu Povești” de Smaranda și Costi Burlacu. 

Cum am confecționat căsuța

  • Totul e cât se poate de simplu: aveam o cutie-căsuță plină cu dulciuri, pe care am golit-o cât ai zice pește, dupa care copiii au decorat-o cu decupaje de la alte cutii.
  • I-am făcut și un hogeag, iar în partea din spate am lăsat o deschizătură potrivit de mare, pentru a încăpea o mână.
  • Pe fâșii de hârtie am scris toate titlurile poveștilor pe care le avem în casă și am pus bilețelele în cutie.
  • Când copiii vor dori să le citim o poveste, pentru a nu se certa, vor extrage câte un bilețel care va decide în locul lor ce poveste urmează să asculte.

Cum ți se pare o asemenea idee? Există și în casa ta o căsuță cu povești?

Pentru a afla prima despre noile articole, te invit să te abonezi la newsletter, iar pentru vedea și alte idei DIY, apreciază cu un like pagina de Facebook a blogului. De asemenea, mă găsești și pe Instagram și Pinterest.

Postat recent

Proiect DIY: În așteptarea zilei de naștere

Anna Casian-Musteață

Pas cu Pas: Confecționăm și înălțăm zmeie de hârtie

Anna Casian-Musteață

Vine Paștele! Cum să faci cu cei mici un Copac al Paștelui și ce reprezintă acesta

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....