Sunt MAMĂ
Meșter Faur

Proiect DIY: În așteptarea zilei de naștere

Ziua de naștere este o zi așteptată cu nerăbdare de cei mici. Este ziua în care noi, părinții, le permitem (aproape) totul și organizăm petreceri, avem emoții și, de multe ori, vărsăm câte o lacrimă la gândul că îi vedem crescându-le aripi, cu ajutorul cărora își vor lua în curând zborul din cuib.

Zilele de naștere ale copiilor sunt și zilele de naștere ale părinților, deoarece împreună creștem și ne dezvoltăm, iar în fiecare an ne bucurăm să-i vedem pe ei și pe noi mai realizați, mai dezvoltați, mai deștepți, mai puternici…

Odată cu venirea toamnei, Cecilia știe că se apropie și ziua sa de naștere. Zilnic mă întreabă câte zile mai sunt până la 30 octombrie. Anul acesta m-am gândit să-i fac așteptarea mai ușoară și am meșterit pentru ea un calendar de așteptare. Acesta începe pe 1 octombrie, ultima zi fiind pe 30 octombrie.

Pentru fiecare zi i-am pregătit mici surprize sau însărcinări, anunțând-o și despre câte zile au mai rămas. Astfel, în fiecare dimineață, înainte de a merge la grădiniță, va descoperi ce se ascunde în căsuța din calendar rezervată zilei respective.

  • Calendarul l-am meșterit folosind un tablou, a cărui imagine am înlocuit-o cu o foaie albă, pe care am secționat-o în 30 de patrate, câte unul pentru fiecare zi.
  • În pătrat am scris data și câte zile au mai rămas, dupa care am aranjat la loc sticla.
  • Pe sticlă am lipit câte un sticker pe care am scris ce surpriză o așteaptă sau ce trebuie să facă în ziua respectivă.

Sper că, cu ajutorul acestui calendar, așteptarea va fi mai ușoară și mai distractivă, iar fiecare zi a lunii va fi una de neuitat. Voi pregăti un astfel de calendar și pentru Stelian, însă până în decembrie mai sunt câteva luni.

Dacă și tu vrei să mesterești un „Calendar de așteptare a zilei de naștere” pentru copilul tău, urmează instrucțiunile și, cu siguranță, vei reuși să-l faci poate chiar mai frumos decât cel pe care l-am făcut eu.

Spor la meșterit să ai și nu uita să imi arăți și mie rezultatul!

Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie-l ca să afle și alte mămici despre el.

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Amprentele copiilor în aluat sărat – amintire dulce pentru întreaga viață

Anna Casian-Musteață

Cum să faci cu copiii felicitări de iarnă pentru cei dragi

Anna Casian-Musteață

Proiect DIY: Tablou pentru familie

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....