Sunt MAMĂ
Economisim

#project333: Prima lună de vară cu 33 de piese (îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii)

La începutul lunii iunie, Natalia Dabija, moldoveancă stabilită cu traiul la București, una dintre bloggerițele mele preferate, pe care o găsiți AICI, a lansat provocarea #project333. Aceasta ne îndeamnă să purtăm pe parcursul verii doar 33 de articole vestimentare, inclusiv încălțăminte și accesorii. Eu am acceptat cu drag această provocare, mai mult din curiozitatea de a vedea exact de câte haine am nevoie pentru a mă simți bine atunci când ies în lume.

Acest lucru m-a ajutat să estimez numărul hainelor din garderobă și să le sortez bine de tot, astfel încât să nu mai îmbrac ceea ce nu mi se potrivește sau nu îmi place.

Am început prin sortarea în dependență de sezon. Astfel, pentru iarnă am rămas cu maximum 10 articole, iar pentru perioada verii am ales 33 de articole, cele mai dragi, în care mă simt cel mai bine. Hainele pe care am decis că nu le voi mai purta, au ajuns la cei care au cu adevărat nevoie de ele.

Reguli pentru #project333

 • Cele 33 de piese pot fi: îmbrăcăminte, accesorii, încălțăminte, bijuterii.
 • În acest total nu se include verighetele, lengeria de corp, pijamalele, hainele de sport și hainele de stat în casă.
 • Atunci când alegem cele 33 de piese, celelalte nu trebuie să stea cu ele pe un raft. Ideal este să fie depozitate într-o cutie.
 • Ideea este să cream ținute doar cu cele 33 de piese și să fim creative.

Ce am înțeles pe parcursul acestei luni

 • De fapt, eu nu am nevoie de multe haine. Iar  challengeul #project333 mi-a demonstrat că mă descurc perfect cu maximum 33 piese.
 • Mai bine să investesc într-o haină de calitate, pe care o voi putea purta mai mulți ani, decât să cumpăr în fiecare lună haine noi, dar de o proastă calitate.
 • Această provocare este doar pentru cei care sunt gata să renunțe la anumite lucruri, să iasă din zona de confort și să poarte aceleași ținute de mai multe ori pe săptămână.

Concluzii

 • În luna iunie am purtat exact ceea ce mi-a plăcut și în ce m-am simțit bine.
 • Nu am cheltuit bani așa cum obișnuiam să fac în fiecare vară. La începutul lunii mi-am cumpărat o rochie și o bluză, plus o pereche de adidași. Atât. În rest, port hainele de anul trecut sau pe care le-am cumpărat cu câțiva ani în urmă.  Și mă simt super ok cu asta.
 • Pe parcursul acestei luni am purtat cel mai des rochia albastră cu guler alb, fusta neagră asortată cu 3 bluze, pantofii și rucsacul. Geanta am exclus-o, pentru că rucsacul îmi oferă mai mult confort și flexibilitate.
 • Din cele 33 de piese nu am purtat: geanta, o rochie, vesta, pantofii negri pe care îi alesesem initial, i-am înlocuit cu o altă pereche, o bluză și blugii, pe care i-am înlocuit cu o pereche de pantaloni mai comozi.

Astfel, am înțeles că de fapt eu nu am nevoie nici de  aceste 33 de piese, pentru că, dupa cum am menționat mai sus, nici nu le-am purtat pe toate. Cred că m-aș descurca și cu 25.

Sunt curioasă: tu ai avea curajul să porți pe parcursul verii doar 33 de piese? Ai putea să ieși din zona de confort și să păstrezi doar câteva articole vestimentare sau nu ai accepta niciodată această provocare? Mai multe detalii despre #project333 găsești AICI.

Dacă ți-a plăcut articolul și ești de acord cu ceea ce am scris, te rog să distribui articolul și să promovăm #project333.

Te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări utile și interesante. De asemenea, mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

8 lucruri pe care cheltuim mult și fără sens

Anna Casian-Musteață

Ce urmează să fac pentru a economisi și mai mult

Anna Casian-Musteață

Îmi plac banii! Nu să-i cheltui, ci să-i economisesc!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....