Sunt MAMĂ
Confidențe

Provocările lunii octombrie. Te bagi și tu?

În luna august am acceptat două provocări – minimum 500 de cuvinte scrise zilnic și minimum 10 pagini citite dintr-o carte. Septembrie a fost fără zahăr, iar pentru octombrie am acceptat alte două provocări. Una se referă la articolele pe care urmează să le scriu, căci mi-am propus să scriu minimum 40 de articole pe parcursul lunii. Cea de-a doua e despre organizarea locuinței, o provocare lansată de prima bloggeră-specialist în soluții de organizare din România, Diana Mihaila, dar și de Elena Santos, bloggeră la Acasă cu Mami. Ambele au venit cu ideea de a transforma luna octombrie în luna debarasării de lucruri inutile.

Diana Mihaila ne propune să organizăm întreaga casă într-o singură lună și vine cu un program pentru fiecare săptămână. A ales luna octomrie pentru că în 2018 aceasta începe chiar lunea, zi în care obișnuim să ne asumăm schimbări, dar  și pentru că este o lună de toamnă autentică, când hainele de frig și ploaie le înlocuiesc categoric pe cele din in sau mătase.

Bloggera ne îndeamnă să începem programul cu bucurie și cu imaginea unei case ideale în care am vrea să trăim. Eu știu ce vreau, știu cum vreau să arate fiecare cameră din locuința mea, dar am nevoie de unele îndrumări. Tocmai de asta am acceptat să mă înscriu în program. Mai multe despre Marea Organizare de Toamnă, Diana Mihaila a scris AICI.

Elena, în grupul „Organizează. Economisește. Trăiește!”, a venit cu propunerea de a ne debarasa în fiecare zi de câte 1, 2, 3 … 31 de lucruri, în dependență de data la care suntem. Am acceptat această provocare pentru că, deși anul trecut am aplicat metoda KonMari și am scos din casă o mulțime de lucruri, pe parcursul anului s-au adunat altele. Astfel, voi arunca absolut tot ce nu folosesc și nu îmi provoacă bucurie. Poate nu voi arunca, dar le voi da mai departe, celor care au nevoie de ele. Pentru că e mare păcat să aruncăm ceea ce altora le-ar putea fi util.

Luna octombrie va fi cu 4 provocări: minimum 500 de cuvinte scrise zilnic, minimum 10 pagini citite dintr-o carte, minimum 40 de articole scrise pe parcursul lunii și debarasarea de lucruri inutile. Am acceptat aceste provocări pentru că știu 100% că mă voi ține de ele, iar asta mă va ajuta să fiu mult mai organizată. Pentru asta mi-am organizat agenda în 4 spații, câte unul pentru fiecare provocare și voi avea grijă să notez zilnic ce am reușit să fac. Bineînțeles, voi scrie despre asta și pe blog.

Ce zici, accepți și tu aceste provocări?

Dacă îți place articolul, distribuie-l ca să afle și alții despre el .

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube și Facebook.

Sursa foto – Unsplash.com

Postat recent

Tu cui dai energia ta pozitivă?

Anna Casian-Musteață

Fricile mele nu sunt fricile copilului meu

Anna Casian-Musteață

Ce vreau să iau cu mine în 2018

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....