Sunt MAMĂ
Porția de lectură

Recomandare de carte: Activități de Paști pentru copii

Pentru mine Postul Mare este una dintre cele mai frumoase perioade din an. Odată cu începerea Postului vine și primăvara, iar asta înseamnă multe plimbări în aer liber, multe activități frumoase și începerea sau continuarea unor proiecte. Unul dintre proiectele pe care eu le fac în fiecare Post Mare pe blog, este rubrica VINE PAȘTELE! Azi vin către voi cu o recomandare de cărți cu activități de Paște. Sunt cărți pe care copiii mei le-au îndrăgit doar văzându-le coperta.

Cele două cărți din seria „Activități de Paști”, de la editura gama, sunt atât de colorate și frumoase, că m-am prins la gândul că și eu m-aș juca în ele. Asta am și făcut, ajutându-i pe copii să realizeze activitățile propuse.

Prima, Carte de colorat cu abțibilduri, pentru copiii de 3+ ani, include activități de colorare a iepurașilor, a ouălor de Paști, recunoașterea umbrelor, labirinturi, crearea unui peisaj de primăvară, decorarea oălor de Paști. De asemenea, din această carte micuții pot învăța poezia „Iepuraș coconaș”, învață să deseneze un iepuraș, să meșterească decorațiuni și să pregătească 5 gustări sănătoase pentru perioada Paștelui.

Cea de-a doua carte, „Activități de Paști pentru experți”, este destinată copiilor de la 6+ ani. De aici copiii pot învăța poeziile „La Paști” și „De Paști”, pot rezolva Sudoku și labirinturi. Îmi place că găsim aici diverse desene antistres, pe care copiii trebuie să le coloreze, respectând diverse coduri. De asemenea, de aici copiii învață să meșterească un iepuraș origami și să pună grâul la încolțit în coji de ou. Fiind destinată copiilor mai mari, din carte aceștia află despre cum se sărbătorea Învierea Domnului în trecut, cum se încondeiază și ciocnesc ouăle, cum se vopsesc natural și cum pot fi decorate, folosind diverse metode handmade.  Tot aici găsim și istoria cozonacului, dar și o rețetă de fursecuri de Paști.

Găsesc foarte utile astfel de cărți, mai ales pentru acei părinți care nu vor să aprofundeze prea mult partea religioasă  a Paștelui, desi Învierea Domnului este elemental-cheie al sărbătorii și nu poate fi trecut cu vederea.
Dacă vrei să-i povestești copilului mai multe despre esența acestei sărbători, în ACEST articol găsești recomandare de cărți din care copiii învață despre Paște. AICI am scris despre cum le-am explicat copiilor mei semnificația Paștelui.  Iar cele două cărți despre care am scris azi, vor veni să facă așteptarea sărbătorii și mai frumoasă. Eu le-am cumpărat de pe elefant.md.

Tu le-ai povestit copiilor tăi despre Paște? Cum ai făcut-o? Ce activități faceți în această perioadă?

Dacă ți-a plăcut acest articol, m-ai ajuta mult dacă l-ai distribui, astfel încât să ajungă la cât mai mulți părinți.

Te aștept pe pagina de Facebook a blogului, acolo unde vin zilnic cu postări interesante și utile. Pe mine mă găsești pe Instagram, Pinterest, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna, mama de doi!

Postat recent

„Cancerul: o călătorie prin urechile acului” de Ileana Gafton Dragoș

Anna Casian-Musteață

47/40: „Noi contra voastră” de Fredrik Backman

Anna Casian-Musteață

1/50 (2021): „Rebela, cea rea de bună și urât de frumoasă” de Claudia Partole

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....