Sunt MAMĂ
Mame ca tine

Să naști copii acum e un act de curaj. Oare?

Când află cineva dintre necunoscuți că aștept al treilea copil, îmi spune că sunt bravo că am decis să mai nasc un bebeluș. Chiar azi cineva mi-a spus că dau dovadă de curaj dacă încă îmi mai doresc copii. De atunci tot stau și mă gândesc: de ce oare se crede că a face copii în această perioadă e ceva deosebit? Cu ce ne deosebim noi, femeile de acum, de predecesoarele noastre? Prin ce devenim mai speciale?

Bunicile noastre, de exemplu, nășteau și creșteau câte 5-7-10 copii, timp în care mergeau și la muncă, țineau și casa. Mai mult chiar, majoritatea nici nu aveau parte de ajutorul soțului. Dar acum, când avem câte 1-3 copii, susținere de la soț, scutece, mașini de spălat tot ce vrei, automobil pentru a ne deplasa oriunde, tot confortul, de ce suntem considerate eroine?

Recunosc, nu îmi place să mi se spună că sunt bravo pentru că voi mai aduce pe lume un copil. E o responsabilitate asumată, e un copil dorit și așteptat, de ce ar trebui să fie privit ca un act de curaj? Nu fac nimic deosebit decât să dăruiesc și să înmulțesc dragostea. Dragostea din familia mea.

Nici războiul, nici pandemiile, nici nimic nu oprește nașterea, viața. Oamenii vor face copii oricum, indiferent de situația socială, economică sau politică. Pentru că un copil e o bucurie, e continuare a neamului, e un viitor cetățean responsabil. Clar, conceperea unei noi vieți presupune și o mare responsabilitate, însă nimeni și nimic nu poate „fura” din momentul de fericire al unei familii care așteaptă un copil, fie el și al treilea sau al optulea. Și crede-mă, o familie în care chiar se dorește acest copil, nu e una eroină. E pur și simplu o familie pregătită să facă față unor provocări acceptate, e o familie care a înțeles că „unde-s doi sau trei, Dumnezeu sporește”. Cel puțin, acesta e cazul nostru.

Cu mai multe postări utile și interesante, te aștept pe pagina de Facebook a blogului. Să știi că mă găsești și pe Instagram, Pinterest, Goodreads, Youtube AICI și AICI și pe Facebook.

Cu drag, Anna!

Postat recent

Copiii – exponate și mamele – modele

Anna Casian-Musteață

Vai, ești însărcinată? D-apoi trebuie să NU faci ASTA!

Anna Casian-Musteață

Sunt o mamă CA TINE!

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....