Sunt MAMĂ
Despre Blog

Spune-mi sincer, cât câștigi din blog?

De mai multe ori am primit mesaje de genul „Vreau să-mi fac și eu un blog. Știu că ai experiență și aș vrea să-mi spui sincer: cât câștigi din blogging?”. Ei bine, răspund sincer: dacă cineva își închipuie că din blog se fac bani mulți, se înșeală. Poate că există bloggeri care trăiesc doar din banii câștigați pe blog, dar cu siguranță nu la noi (mă refer la Republica Moldova) și nu fără a munci nonstop.

Nu e greu să-ți faci un blog. E greu să-l menții, să ai constant vizitatori. E greu să trezești interesul cititorilor, dar dacă reușești să o faci, ai numai de câștigat. Deja depinde cum privești câștigul și ce înseamnă pentru tine un câștig… 
În cei 5 ani de când am blogul SuntMAMĂ am câștigat ceva? Am câștigat! Și îți spun ce anume, nu înainte de a-ți mărturisi că, dacă scriam doar din motive financiare, demult nu mai scriam.

Am câștigat oameni
Mulți oameni. Datorită acestor oameni există azi blogul. Datorită mesajelor de încurajare, datorită comentariilor, distribuirilor și like-urilor. Nu scriu pentru a obține mii de like-uri, dar scriu pentru mame ca mine, iar când văd că articolele sunt apreciate, nu pot decât să mă bucur.

Am câștigat experiență
Fiecare articol nou e pentru mine o experiență. Nu știu care va fi impactul acestuia, nu știu dacă o să placă, dacă o să fie apreciat sau găsit util. Am mari emoții de fiecare dată când primesc aprecieri, când cineva mă felicită pentru articole, iar asta înseamnă o experiență în plus.

Am câștigat încredere
Nu sunt influencer, am mai spus asta, dar mă bucur mult când îmi spun mămicile că au văzut la mine o carte, un joc, un produs, le-a plăcut și au citit-o (cartea), l-au făcut (jocul), au cumpărat (produsul). Asta înseamnă că au încredere în mine, iar asta mă responsabilizează și mă motivează să recomand doar ceea ce e bine și bun pentru familie.

Am câștigat produse
Am câștigat multe produse de la diverse branduri pe care le-am promovat. Niciodată, dar absolut niciodată, nu am recomandat ceva ce nu am testat, nu mi s-a potrivit mie sau copiilor sau ceva ce nu a rezonat cu preferințele și modul meu de viață. Nu am făcut niciodată pact cu diavolul în acest sens și, chiar dacă am avut propuneri destul de avantajoase, nu le-am putut accepta pentru că nu se potriveau nișei mele și/sau preferințelor pe care le are familia mea.

Am câștigat bani
Mulți? Nu. În primii ani nu am câștigat deloc. Am blogul din 2013, iar primii bani pe el i-am primit de la Google (da, am pe blog publicitate de la Google!) în 2017. Mi-au ajuns doar să-mi achit domen-ul pentru blog. Restul banilor i-am primit pentru munca făcută, adică pentru articolele sponsorizate pe care le-am scris. Scriu aproape zilnic. Câte din aceste articole sunt sponsorizate, poți observa foarte ușor.

Deci, dacă se câștigă sau nu din blogging, decizi tu. Scopul meu nu e să câștig neapărat bani (deși, cui nu i-ar plăcea să fie plătit pentru că scrie?), ci acela de a transmite ideile mele mai departe, de a fi utilă. Iar dacă blogul vinde și lucrează pentru mine, atunci să știi că în spatele acestuia e foarte multă muncă, ore nedormite, pasiune, consecvență, perseverență și bani (uneori trebuie să investești, iar asta nu-ți garantează profit).

Te aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsești pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Sursa foto – Unsplash.com

Postat recent

Bilanțuri la sfârșit de 2019

Anna Casian-Musteață

4 ani de când Sunt MAMĂ a devenit a doua mea casă

Anna Casian-Musteață

Gânduri la 7 ani de când scriu pe SuntMamăblog

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....