Sunt MAMĂ
Confidențe

Tatăl copiilor mei este cel mai bun tată din lume!

Eu n-am crescut într-o familie în care tata să se fi jucat cu noi în copilărie, așa cum vedeam în filmele de la TVR și ProTV. Tata era mereu plecat la lucru, la Moscova, iar noi rămâneam în grija mamei care, ocupată cu treburile casnice și cu controlul caietelor până la o bucată de noapte, nu mai avea timp să se joace cu noi. Nu zic că am avut părinți răi. Pur și simplu, așa au fost vremurile… Tocmai de asta, atunci când m-am căsătorit și am rămas însărcinată, mi-am promis că nu voi face că părinții mei, că voi avea întotdeauna timp pentru copii și le voi asculta necesitățile.

De asemenea, mi-am zis că nu îmi voi educa și crește copiii de una singură, ci îl voi implica și pe soțul meu. Nu a fost nevoie să discutăm pe tema asta, căci el s-a implicat în absolut tot încă din perioada sarcinii. Împreună am ales haine și lucruri pentru bebeluș, le cânta copiilor și le citea pe când erau încă în burtică, i-a legănat și a ieșit cu ei la plimbare chiar din primele zile. A fost și este un tătic implicat, ceea ce face să aibă o relație specială cu ambii copii. Îi spală atunci când e nevoie, le face de mâncare și îi hrănește, le citește, se joacă cu ei și le impune limite exact atunci când trebuie. Iar asta nu poate decât să mă bucure, căci știu că îmi poate lua locul în orice moment, mai ales atunci când va fi nevoie sa plec pentru mai mult timp de acasă.

Știu, soții voștri sunt la fel, implicați în creșterea și educarea copiilor. Dar mă îngrozește gândul că sunt și tați care habar n-au cum e să crești un copil. Sunt pur și simplu genitori, care au pretenția de a li se spune tată, pe când nu merită absolut deloc sa fie numiți așa, pentru că nu își exercită funcțiile parentale.

Să fii tată înseamnă să fii prezent, disponibil, receptiv la nevoile copilului și deschis să înveți și să crești odată cu cel mic. Un tată știe cum să stabilească reguli, să fixeze un cadru, să fie un model bun pentru copil. Exact așa e tatăl copiilor mei. Cel mai bun tată din lume!

Prin acest articol vreau să vă provoc pe voi, mamele, să mergeți chiar acum la soții voștri și să le mulțumiți pentru că sunt prezenți în viața voastră și a copiilor. Și tații merită atenție!

Dacă v-a plăcut acest articol, distribuiți-l ca să ajungă la cât mai mulți oameni.

Vă aștept cu un like pe pagina de Facebook a blogului. Iar pe mine mă găsiți pe Instagram, Youtube, Pinterest și Facebook.

Cu drag, Anna, mamă de doi!

Postat recent

Unde te grăbești?

Anna Casian-Musteață

Micile bucurii ale lunii iulie

Anna Casian-Musteață

Micile și marile bucurii ale lunii septembrie

Anna Casian-Musteață
Se încarcă....